У Дніпропетровську працівники ДАІ затримали водія, який збив пішохода та зник з місця ДТП

 вівторок третього лютого, близько сьомої години ранку, в місті Дніпропетровську сталася дорожньо-транспортна пригода. Невстановлений водій, керуючи невстановленим автомобілем, смертельно травмував літнього чоловіка та зник з місця пригоди. 

На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група, правоохоронці опитали свідків та встановили деякі речові докази, зокрема уламок протитуманної фари та номерної рамки вантажівки. Особовий склад Державтоінспекції відразу було орієнтовано на пошук та затримання водія-втікача.

Працівники ДАІ з’ясували, що до скоєння пригоди може бути причетний вантажний автомобіль з кабіною синього кольору та напівпричепом світлого кольору.

Прийнятими заходами розшуку, завдяки злагодженим оперативним діям та професіоналізму інспектори ДАІ встановили вантажний автомобіль «DAF XF95», який підходив під опис оперативного орієнтування.

Дев’ятого лютого правоохоронці затримали автомобіль та водія причетного до дорожньо-транспортної пригоди, ним виявився 44-річний місцевий мешканець.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Триває досудове розслідування, міру покарання винуватця пригоди встановить суд.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Дніпропетровської області)

You may also like...