Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 18.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 647 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 533 або (46,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 40 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 200 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 145 осіб, у яких вилучено 34,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 895 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 101 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 170 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 213 – травмовано.

У місті Докучаєвську, що на Донеччині, у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, учнів загальноосвітньої школи. Як з‘ясувалося, затримані підлітки на одній із вулиць міста з хуліганських спонукань завдали смертельні тілесні ушкодження товаришу.

У лісосмузі поблизу села Мелехова, що на Львівщині оперативники знайшли мертвим невідомого. Ним виявився 52-річний чоловік, без певного місця проживання й роботи. За підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 36-річного місцевого мешканця, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножем тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

У Кривому Розі на одній із вулиць оперативники затримали 31-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 13,8 кілограма макової соломки.

У Києві працівники міліції затримали 33-річного громадянина Російської Федерації, який керуючи вантажною автомашиною «Мерседес» на пішохідному переході скоїв наїзд на 85-річного пенсіонера. У результаті аварії пішохід загинув.

На Дніпропетровщині працівники відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушили кримінальну справу відносно службових осіб однієї селищної ради. Вони, достовірно знаючи, що роботи з будівництва газопроводу були виконані ще в 2006 році, внесли на розгляд сесії селищної ради питання щодо створення тендерного комітету для проведення робіт з будівництва вказаного газопроводу. У подальшому створений комітет провів тендер за рахунок субвенцій обласного та місцевого бюджетів на суму майже 215 тисяч гривень. Наразі порушено справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 статті 366 КК України – «Службове підроблення».

Головним слідчим управлінням МВС України за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу відносно директора одного приватного підприємства. Він у 2004 році, шляхом здійснення безтоварних господарських операцій, незаконно отримав з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 6 мільйонів гривень. У подальшому затриманий частину з отриманих коштів (4,98 мільйона гривень) легалізував через розрахункові рахунки одного приватного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю. Ще один мільйон гривень зняв з розрахункового рахунку приватного підприємства на власні потреби. Наразі за ознаками злочину порушено справу передбаченого ч.3 ст.209 КК України – «Відмивання грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом».

ДЗГ МВС України

You may also like...