Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 19.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 927 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 656 або (47,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 42 пограбування та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 458 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 193 особи, у яких вилучено 50,6 кілограма наркотичних засобів.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 156 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 175 дорожньо-транспортних пригод, у яких 30 осіб загинуло та 200 – травмовано.

У селищі Васильківці Дніпропетровської області працівники міліції затримали 33-річного жителя, який вже притягався до кримінальної відповідальності. Він увечері на одній із вулиць під час раптово виниклої сварки завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У Лубнах, що на Полтавщині, в одному з будинків працівники міліції знайшли тіло жінки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 52-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, раніше судиму. Як попередньо встановили працівники міліції, вона під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв задушила потерпілу.

У місті Дніпропетровську в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали жительку, без постійного місця роботи. З’ясувалося, що вона вивезла до столиці 17-річну місцеву жительку, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації.

На Одещині працівники міліції затримали 27-річного громадянина Російської Федерації. Він проник через вікно до службового приміщення одного відкритого акціонерного товариства та викрав прилад нічного бачення та радіостанцію. Наразі викрадені речі вилучено.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали трьох громадян Республіки Грузії. Вони зламали замки вхідних дверей та проникли до однієї з квартир. Затримані викрали одну тисячу доларів США, 3 тисячі гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У столиці працівники міліції затримали 23-річного громадянина Румунії, який викрав з церкви Пресвятої Богородиці Звіринецьких печер Святотроїцького Іонівського монастиря керамічну скриньку з мощами Преподобного ченця Андроніка. Наразі викрадене вилучено.

На Дніпропетровщині працівники відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Центрально-Міського райвідділу внутрішніх справ викрили місцевого жителя. Він упродовж двох останніх років, використовуючи фіктивні довідки про розмір заробітної плати, отримав споживчі кредити на придбання автомобілів у різних банківських установах зазначеного міста. У подальшому правопорушник підробив довідки з банків про повне погашення кредитної заборгованості, на підставі яких, зняв згадані автомашини з обліку й реалізував. Таким чином банківським установам завдав збитків на суму 1,5 мільйона гривень. Наразі прокуратурою порушено справу за статтею 190 Кримінального Кодексу України – «Шахрайство».

На Запоріжжі за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу відносно трьох місцевих жителів. Вони створили фіктивні товариства з обмеженою відповідальністю й упродовж двох останніх років через їх розрахункові рахунки незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 10 мільйонів гривень.

На Кіровоградщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу відносно службових осіб одного державного підприємства. Вони внесли неправдиві відомості до протоколів засідань тендерного комітету, якими визнали товариство з обмеженою відповідальністю та приватне підприємство переможцями конкурсу на закупівлю обладнання й перерахували згаданим підприємствам 922,9 тисячі гривень, але зазначене обладнання не отримали. Таким чином державі завдали збитків на згадану суму. Наразі порушено справу за статтею 191 та статтею 366 Кримінального Кодексу України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та «Службове підроблення».

На Закарпатті працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі восьми громадян Ісламської Республіки Пакистан, двох – Республіки Грузії та одного – Республіки Вірменії. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...