Криминальная хроника Украины на 14.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3877 заяви про злочини. Вжитими заходами 2000 (51,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 39 пограбувань, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, десять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 2,7 кг вибухівки та майже 2 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 231 особу, у яких вилучено близько 34,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2722 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Порушено 162 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 62 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 21 – у бюджетній сфері, 11 – у сфері приватизації, 16 – у сфері банківської діяльності, 7 – у паливно-енергетичному комплексі, 4 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22164 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 990 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 86 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 6 осіб загинули та 104 – травмовані.

У 1992 року в місті Ялта Автономної Республіки Крим на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 22-річного місцевого жителя, безробітного. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів встановлено, що вбивство скоїв раніше судимий громадянин 1965 р. народження (про його смерть повідомлялося у 2004 році).

У 2004 року в місті Вінниця на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення ученицю технікуму. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 42-річного жителя села Липовецького району Вінницької області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив потерпілу.

У одному з селищ Біляївського району Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів Саратського району зазначеної області (1979, 1989 р.н.). Попередньо встановлено, що вони ввечері в згаданому селі в недобудованому приватному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили двох своїх знайомих, а тіла, з метою приховування злочину, вкинули до річки.

В місті Кривий Ріг Дніпропетровської області в підвальному приміщенні житлового будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уранці, перебуваючи в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до підвального приміщення.

У Голосіївському районі міста Києва затримано 30-річного громадянина Республіки Грузія (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він удень, шляхом вільного доступу, викрав з автомашини киянина, папку, у якій знаходились особисті документи. Викрадене вилучено.

У місті Фастові Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 41-річного громадянина Республіки Грузія (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він уранці 3 лютого в поїзді сполученням Москва – Ковель викрав у жительки Волинської області 170 гривень.

У селищі Шахтарського району Донецької області затримано 46-річного робітника приватної шахти, за місцем проживання якого вилучено 1,8 кг вибухівки.

У місті Гірник що на Донеччині затримано громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 550 г вибухівки.

У місті Севастополь з гаража місцевого жителя, пенсіонера, вилучено понад тисячу набоїв калібру 9 мм.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника головного бухгалтера виробничого об’єднання. Вона отримала одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за надання останньому фіктивної довідки про заробітну плату для отримання кредиту. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника одного з головних управлінь Миколаївської облдержадміністрації. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від головного агронома приватного підприємства за неперешкоджання останньому в реєстрації зазначеного підприємства в державному реєстрі підприємств. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства однієї з національної акціонерної компанії. Вони не вжили заходів щодо оскарження рішення, прийнятого в 2006 році Господарським судом, про погашення заборгованості перед товариством з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки згаданому підприємству на суму понад 3,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...