Криминальная хроника Украины на 16.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 3474 заява про злочини. Вжитими заходами 1622 (46,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 47 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 1,9 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 144 особи, у яких вилучено 6,7 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3747 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 особу.

Порушено 111 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 18 – у бюджетній сфері, 5 – у сфері приватизації, 12 – у паливно-енергетичному комплексі, 7 – у сфері банківської діяльності, 2 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 19729 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 981 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 122 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 13 осіб загинули та 144 – травмовані.

У місті Токмак Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного громадянина Республіки Узбекистан (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці відібрав у місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи, мобільний телефон.

У місті Северодонецьк Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного громадянина Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці відібрав у місцевої жительки, мобільний телефон.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного громадянина Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці побив місцевого жителя, й відібрав у нього мобільний телефон.

На Донеччині в місті Добропілля на одному з міських кладовищ було виявлено пошкодженими пам’ятники на 62 могилах. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що наругу над могилами вночі, з хуліганських спонукань, скоїли три місцеві жительки (учениці загальноосвітніх шкіл). У ході подальшого розслідування встановлено, що одна з них, разом з жителькою міста, ученицею загальноосвітньої школи, на іншому міському кладовищі пошкодила пам’ятники та хрести ще на 54 могилах.

У селищі Миколаївської області затримано жителя одного з районів, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки.

На Одещині громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 1,5 тис. патронів різного калібру.

У місті Одеса затримано 33-річного громадянина Республіки Узбекистан (в Україну прибув з метою працевлаштування), у якого вилучено 9,3 г героїну.

У місті Сімферополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2006 році за виконання зазначеним товариством покрівельних робіт отримали від юридичних та фізичних осіб грошові кошти в сумі понад 1,25 млн. грн. й привласнили їх. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони безпідставно передали іншому товариству з обмеженою відповідальністю два прості векселі на загальну суму понад 2,7 млн. грн., що призвело до стійкої фінансової неспроможності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.219 КК України (доведення до банкрутства).

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділу освіти райдержадміністрації. Вони в 2006 році внесли в офіційні документи неправдиві відомості щодо вартості вугілля й закупили для шкіл району майже 4 тис. тонн зазначеного палива по завищеній ціні. Унаслідок цього місцевому бюджету завдано збитки на суму понад 110 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб шахти. Вони безпідставно занизили вартість відвантаженого в 2006 році вугілля, унаслідок чого державному бюджету завдано збитки на суму понад 140 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника державної інспекції праці. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в позитивному вирішенні питання по матеріалах проведеної перевірки його підприємницької діяльності та не проведення зазначених перевірок у подальшому. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...