Поліцейські викрили неповнолітнього одесита у пограбуванні 21-річного співмістянина

17-річний зловмисник застосував до потерпілого сльозогінний газ й відкрито викрав мобільний телефон. Тепер юнакові загрожує позбавлення волі.

Подія сталася на початку липня серед дня у Київському районі Одеси. Після розміщення 21-річним молодиком оголошення про продаж смартфона на одному з вебсайтів, невдовзі знайшовся неповнолітній покупець. Він призначив продавцеві зустріч на Фонтанській дорозі, аби оглянути телефон перед покупкою. Бажаючи привласнити, а не придбати гаджет, юнак з’явився в обумовленому місці із заздалегідь заготовленим газовим балончиком. І як тільки мобільник опинився в руках зловмисника, він розпилив потерпілому в очі сльозогінний газ і втік, тримаючи награбоване при собі. Власник майна звернувся за допомогою до територіального підрозділу поліції, зазначивши в заяві, що йому завдали збитків на 44 тисячі гривень.

За два дні правоохоронці встановили особу фігуранта та розшукали викрадений ним гаджет.

«Зібравши достатньо доказів ми повідомили правопорушнику про підозру в відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. На час слідства суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту», – розповіла старша слідча слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 Катерина Боратинська.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції №1

You may also like...