У розтраті ₴1,8 млн. під час закупівлі обладнання для тероборони викрито посадовця КП Дніпровської міськради

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру заступнику директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець під час закупівлі комунікаційного обладнання на виконання «Програми щодо сприяння територіальній обороні міста Дніпра на 2022-2026 роки», не забезпечив належне й ефективне використання коштів місцевого бюджету. Обладнання закупали за завідомо завищеними цінами.

Внаслідок цього державі завдано збитків на загальну суму майже 1,8 млн грн.

Правоохоронці провели 21 санкціонований обшук. Під час їх проведення виявили та вилучили документацію, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Перевіряються на причетність до вчинення злочину інші особи.

Досудове розслідування здійснюють детективи БЕБ України, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області ДКП НПУ та Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...