У Запоріжжі поліцейські розслідують перешкоджання журналістській діяльності представниці місцевого медіа

В умовах воєнного стану журналісти виконують надважливу роботу щодо висвітлення наслідків воєнних злочинів. І будь-які ситуації, пов’язані з перешкоджанням журналістській діяльності, перебувають на контролі керівництва Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

29 вересня на місці влучання ворожої авіабомби в Шевченківському районі Запоріжжя виникла конфліктна ситуація між журналісткою запорізького медіа та власницею пошкодженого вибухом домоволодіння, яка заборонила представниці ЗМІ вести зйомку біля її будинку та вимагала видалити вже відзняте. Обидві звернулися до поліції з відповідними заявами, які були зареєстровані до єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

За цим фактом поліцейські провели повну об’єктивну перевірку. Опитали обох учасниць ситуації та прийняли рішення про внесення матеріалів до ЄРДР за правовою кваліфікацією – ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Ми розуміємо стан громадян, постраждалих унаслідок воєнних злочинів окупантів, і збентеження, яке в них може викликати зйомка їхнього пошкодженого майна. Зазвичай люди висловлюють побоювання щодо повторних влучань після оприлюднення ЗМІ відзнятого контенту. Наразі у відкритому кримінальному провадженні тривають слідчі дії, про результати яких надамо вичерпну інформацію.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...