Життя коштувало 7 гривень

Подію, що трапилася у Бориспільському районі, місцеві жителі будуть обговорювати ще довго. Тіло 78-річного дідуся знайшов мешканець села рано-вранці біля сільського будинку культури і після побаченого відразу викликав правоохоронців.

Cпівробітниками Бориспільського міськвідділу міліції ГУ МВС України в Київській області розпочалася напружена робота по розкриттю злочину, згодом їхні старання були винагороджені. Після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було затримано 61-річного жителя села, який зізнався у скоєному вбивстві. В ході слідства було встановлено, що трагедія трапилася пізно ввечері, після 22.00 години. Того дня потерпілий майже увесь час просидів біля закладу культури в селі разом зі знайомими, розпиваючи спиртні напої. Під вечір, коли він залишився один, до нього підійшов односелець та попросив налити 100 грам оковитої, але старенький відмовився ділитися «добром». Тоді чоловік пригадав події минулого, коли давав потерпілому 7 гривень на горілку, і обурився, що той не хоче повертати борг. Між ними виник конфлікт та зав’язалася бійка, під час якої 78-річний дідусь почав бити палицею по плечу односельця, а той у свою чергу вихопив із халяви взуття ніж та наніс удар у шию старенького. Після цього, як ні в чому не було, пішов додому, де холоднокровно обмив знаряддя злочину і поклав до шухляди на кухні. Згодом зайнявся буденними справами, навіть не згадуючи про те, що позбавив людину життя всього за 7 гривень та жадібність до спиртного. На даний час міськвідділом міліції порушено кримінальну справу за ст..115 КК України (Умисне вбивство).

Що могло посприяти тому, що особа, яка має дві вищі освіти, одружена, має п’ятьох дітей, раніше не була судимою, вчинює такий тяжкий злочин? Відповідь тут одна – спиртне! Адже відомо, що 70% злочинів скоюються людьми в стані алкогольного сп’яніння, і тоді життєві цінності для них не мають ніякої ваги.

Юлія Харлановська, ВЗГ ГУ МВС України в Київській області
 

You may also like...