Таке незвичне злочинне хобі…

В Сумах міліція затримала крадія супутникових телевізійних антен. 31-річний чоловік відрізнявся рідкісним тяжінням до сучасної техніки –  протягом останнього місяця він демонтував з дахів місцевих багатоповерхівок 41 антену. На крадіжки ходив як на роботу – кожної ночі. Викрадене збував перекупникам. Наразі міліція перевіряє затриманого на причетність до інших крадіжок в місті і встановлю коло потерпілих від його «злочинного» хобі.

На декілька годин кабінет слідчого перетворився на магазин. Велика кількість демонтованих тарілок, комплектуючі деталі до них заповнили весь простір кімнати. Міліціонери задоволені – їм таки вдалося вполювати на крадія, якого так довго розшукували за заявами потерпілих і вилучити в нього  частину викраденого.

Затриманому  31 рік. За плечима судимості за аналогічні злочини. Своєї провини не заперечує, зізнається – він не працює, тому потрібні гроші. Демонтувати і викрадати антени – для нього крадія зі стажем, було нескладно «Це був легкий заробіток, – пояснює він слідчим, – два гвинта відкрутив , ножицями відрізав і продав. Аби вкрасти, приходилось вставати в 4 ранку. Йшов вулицями, обирав будинок. Головне, щоб на дах вихід був. Антени брав , які потраплять на очі.. Бажано, щоб з моторчиком, вони найдорожче йшли – по 150 гривень».

За одну ніч він демонтував 3-4 антени. За словами чоловіка кожен раз йому вдавалося винести викрадене і залишитись непоміченим. Незважаючи на великий розмір, антена важить не більше 5 кілограмів, тому і пересуватись з нею неважко. А з четвертої до п’ятої години ранку в людей дуже міцний сон – ділиться досвідом затриманий.

Наразі міліція встановлює коло потерпілих від злочинної діяльності „антенного крадія» і вирішує питання про порушення відносно нього кримінальної справи.

Ельвіра Біганова
, СЗГ УМВС Сумська область
 

You may also like...