Криминальная хроника Украины на 12.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 171 заява про злочини. Вжитими заходами 2 248 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, дев’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 30 пограбувань, 174 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 252 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 13,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 547 осіб.                  

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулої доби порушено 158 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 124 – травмовані.

В Оболонському районі  Києва 11 червня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 31-річного громадянина Грузії, офіціанта одного зі столичних ресторанів. Попередньо з’ясовано, що він у приміщенні зазначеного закладу ножем вбив 21-річного мешканця Івано-Франківська, офіціанта цього  ресторану, під час сварки на ґрунті ревнощів.

У Донецьку 12 березня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 23-річного місцевого мешканця, робітника відкритого акціонерного товариства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 12 березня на вулиці згаданого міста каменем вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим 21 травня на околиці села Богданівка в лісосмузі було знайдено мертвим з травмою голови 50-річного безробітного мешканця Сімферополя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного мешканця Таращанського району Київської області. Попередньо з’ясовано, що він увечері 18 травня на околиці вказаного села скляною пляшкою вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Костянтинівка Донецької області 26 травня у своєму будинку було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням живота 59-річного місцевого мешканця, начальника одного з управлінь газозабезпечення та газопостачання, й з ножовими пораненнями його 56-річну дружину, бухгалтера зазначеного управління (госпіталізовано). Оглядом місця події встановлено, що з будинку викрадено зареєстровану мисливську рушницю потерпілого. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 26-річного місцевого мешканця та двох мешканців міста Краматорськ Донецької області, віком 31 та 28 років. Попередньо з’ясовано, що вони ввечері 26 травня зайшли до будинку потерпілого, пострілом із мисливської рушниці вбили господаря, ножем завдали смертельних тілесних ушкоджень його дружині, викрали вісім тисяч гривень та мисливську рушницю. Зброю та частину викраденого вилучено.

В Ужгородському районі Закарпатської області 9 червня після гасіння пожежі в дачному будинку 39-річного безробітного мешканця обласного центру було знайдено обгоріле тіло господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 9 червня в будинку потерпілого ножем вбив господаря, під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, викрав наручний годинник та з метою приховування злочину підпалив будинок. Викрадене вилучено.

У Донецьку 11 червня працівники міліції затримали 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уранці 10 червня, шляхом підбору ключа, проник до квартири 40-річної безробітної місцевої мешканки, викрав 3,5 тисяч гривень та ювелірні вироби. Викрадене вилучено.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 44-річного громадянина Грузії, у якого вилучили грам героїну.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців акціонерного товариства, котрі впродовж 2005 – 2007 років вносили в бухгалтерські звіти занижену вартість реалізованих транспортних засобів. Внаслідок протиправних дій державний бюджет недоотримав понад мільйон гривень податків. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців комунального  підприємства, котрі в зв’язку з підвищенням тарифів закупівлі питної води не погодили з департаментом економіки однієї з  міськрад області питання про укладання додаткової угоди із споживачами про надання їм послуг централізованого питного водопостачання за новими підвищеними цінами. Внаслідок таких дій вказане підприємство недоотримало 2,3 мільйона гривень прибутку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців Управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, котрі склали фіктивний акт приймання виконаних робіт, проведених товариством з обмеженою відповідальністю з ліквідації наслідків підтоплення ґрунтовими водами одного із селищ (фактично не проводилися). Внаслідок протиправних дій останнім безпідставно було перераховано понад 623 тисячі гривень бюджетних коштів. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, котрий вимагав та отримав десять тисяч гривень хабара від виконавчого директора товариства з обмеженою відповідальністю за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення земельного законодавства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Городнянському районі Чернігівської області  працівники міліції на вулиці затримали групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Держави Афганістан, трьох громадян Арабської Республіки Єгипет та громадянина Сирійської Арабської Республіки.

МВС України

You may also like...