Криминальная хроника Украины на 01.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5175 заяв про злочини. Вжитими заходами 2046 (39,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 200 г вибухівки.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб, у яких вилучено 55,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 979 осіб.                                   

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 348 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 157 – у сфері службової діяльності, у тому числі 27 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 134 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 21 особа загинули та 165 – травмовані.

 У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного громадянина Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері 29 липня на вулиці викрав у місцевого жителя, 1300 гривень (вилучено).

 У Кривому Розі Дніпропетровської області під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання раніше затриманого за незаконне зберігання наркотичної речовини 51-річного громадянина, без постійного місця роботи, раніше судимого, вилучено понад 40 кг макової соломки.

 У Оратівського району Вінницької області за місцем проживання 65-річної пенсіонерки, вилучено 10 кг макової соломки.

 У Дергачівському районі Харківської області на митному посту затримано двох громадян Російської Федерації (мета перебування іноземців в Україні з’ясовується), у яких вилучено відповідно 17 г героїну та 5 г гашишу.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він надав до обласної філії комерційного банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Черкащині  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  посадових осіб відділення одного з комерційних банків. Вони звинувачуються в тому, що підробили документи від імені приватного підприємця та без її відома отримали понад 170 тис. доларів США кредиту, які привласнили. Таким чином банківській установі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 На Черкащині  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він надав до обласної філії акціонерного комерційного банку неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 750 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу навчальної кафедри одного з ВУЗів. Вона вимагала та отримала 800 грн. хабара від студента згаданого навчального закладу за підроблення відомості зі здачі іспиту й виставлення йому позитивної оцінки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.368 і ч.1 ст.366 КК України (одержання хабара та службове підроблення).

МВС України

You may also like...