Криминальная хроника Украины за 02.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 981 заява про злочини. Вжитими заходами 1 549 (39%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 22 пограбування, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 23 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 29 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 585 осіб.                                    

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 102 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 122 – травмовані.

У місті Феодосії 1 серпня працівники міліції затримали 52-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста ножем завдав тілесних ушкоджень 35-річному безробітному місцевому мешканцю під час сварки на ґрунті ревнощів. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Волновасі Донецької області 1 серпня в будинку 55-річної місцевої мешканки, завідуючої складом приватного підприємства, її колишній зять, 44-річний місцевий мешканець, приватний підприємець, пострілом із власного зареєстрованого мисливського карабіну вбив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Після цього зловмисник, намагаючись покінчити життя самогубством, із зазначеного карабіну вистрелив собі в груди. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Броварах Київської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 10 грамів героїну.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 20 кілограмів макової соломки.

У Шевченківському районі міста Києва працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 30 грамів амфетаміну.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника філії банківської установи та місцевого мешканця, котрі через інтернет-сайт вказаної установи створили сторінку, на яку помістили програму-ключ для доступу до розрахункових рахунків клієнтів по загальнодоступній системі “Клієнт-Банк”, й за її допомогою перевели з розрахункового рахунку приватного підприємства 1,1 мільйона гривень на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора і бухгалтера сільськогосподарського виробничого кооперативу, котрі уклали фіктивну угоду з приватним підприємством на поставку останньому партії отрутохімікатів на суму понад 867 тисяч гривень й намагалися заволодіти зазначеними коштами. Прокуратурою Саратського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 і ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого інспектора відділу наглядово-профілактичної діяльності одного з міськуправлінь ГУМНС України в області, котрий вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені на підприємстві порушення правил протипожежної безпеки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу розвитку підприємництва одного з райвиконкомів, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевої мешканки за надання їй дозволу на реалізацію продуктів харчування. Прокуратурою вказаного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Маріуполі Донецької області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий не здійснив поставку товару (оцинкований метал) іншому товариству з обмеженою відповідальністю, за який отримав від підприємства одержувача майже 156 тисяч гривень. Слідчим відділом міську правління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

У місті Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий отримав тисячу гривень хабара від місцевого мешканця за працевлаштування його до зазначеного товариства. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...