Співробітники Чернігівського райвідділу міліції виявили притон

 27 серпня співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Чернігівського райвідділу міліції в ході проведення операції «Мак-2010» задокументували факт притоноутримання. 21-річний Іван, житель Іванівки Чернігівського району, відслуживши в збройних силах, повернувся додому і з того часу жодного дня ніде не працював. 

 Спочатку жив за кошти матері, а потім знайшов собі «роботу» – майже три роки надавав своє помешкання для вживання наркотиків наркоманам.

До нього приходили як місцеві, так і з сусідніх сіл, приїздили навіть з обласного центру. Господарю хто з «гостей» пляшку приносив, хто гроші давав, а дехто просто ділився наркотичним зіллям.

Того вечора до його будинку завітав черговий наркоман, 36-річний житель обласного центру, який хотів покурити в його оселі марихуану. Надворі його чекали правоохоронці, які і задокументували факт надання приміщення для вживання наркотиків.

Під час огляду помешкання Івана на кухні було виявлено та вилучено два паперових згортки з марихуаною то п’ять грамів кожен, за цінами «чорного ринку» це коштує 150 грн. та пристрій для куріння.

Наразі вилучену речовину направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Збираються матеріали для порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу України – «організація або утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів» караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Галина Пиріг,
помічник начальника відділу ЧРВ УМВС

You may also like...