«Еліта-центр» по-львівські

«Еліта-центр» по-львівськіПрезидентові України

п. В. Ющенкові

Голові Верховної Ради України

Прем’єр-міністру України

п. Ю. Єханурову

Міністру будівництва та ЖКГ України

п. П. Качуру

Міністру внутрішніх справ України

п. Ю. Луценку

Генеральному Прокурору України

п. О. Медведько

Голові Львівської облдержадміністрації

п. П. Олійнику

Міському голові м. Львова

п. А. Садовому

Прокурору Львівськ4ої обл.

п. Є. Блажівському

Начальнику УМВСУ у Львівській обл.

п. В. Максимову

Протягом липня-жовтня 2003 року ми уклали договори із ВАТ “Львівський домобудівний комбінат №2” про пайову участь у будівництві житла у м. Львові по вул. Плугова, 5. Голова правління ВАТ “ЛДБК-2” п. Василь Варський зобов’язався до кінця 2004 року передати нам замовлені квартири у власність. Відповідно і ми по договору зобов’язались сплатити інвестиційні внески згідно погодженого графіку до кінця 2004 року в повній сумі. Однак будинок до цього часу не зданий в експлуатацію…

У травні 2003 року між Управлінням капітального будівництва Західного оперативного командування МО України та ВАТ “Львівський ДБК-2” було укладено договір підряду на реконструкцію дитячого садочка по вул. Плуговій, 5 під житловий будинок. УКБ по договору виступило замовником, а ЛДБК-2 – генпідрядником виконання робіт по реконструкції. За цим договором генпідрядник зобов´язався у 14-ти місячний термін виконати комплекс робіт по реконструкції. При цьому він був зобов´язаний здійснити виготовлення проектно-кошторисної документації, технічних умов, рішень і дозволів відповідних органів влади та інших довідок. Для належного виконання цих робіт генрідряднику за погодженням із замовником надано право залучати до інвестування будівництва інвесторів з наступною передачею їм у власність житла.

Однак, як виявилось, генпідрядник не виконав своїх зобов´язань ні перед нами, ні перед замовником. У встановлені договором строки будинок в експлуатацію не зданий, проектно-кошторисна документація ні із замовником, ні з управлінням архітектури та містобудування Львівської міської ради не погоджувалась, дозволу інспекції держархбуднагляду на виконання будівельних робіт отримано не було. Та й земельну ділянку під будівництво житла він у Львівської міської ради не одержував. Однак інвестиційні договори з нами ЛДБК-2 уклав, кошти по договору отримав та на 90% виконав відповідні роботи ще у 2004 році. Саме фактичне виконання будівельних робіт і не давало приводів для турбот, оскільки ми не вбачали у діях забудовника ознак порушенняукладених угод.

У 2005 році всі роботи по будівництву житла в будинку припинились, а п. В. Варський почав постійно вимагати укласти договір на збільшення вартості житла. Свої вимоги він аргументував лише збільшенням ринкових цін на житло у Львові, жодних документів та аргументів, які б дозволяли погодитись на збільшення вартості фактично повністю проплаченого нами житла він не представляв, а лише погрожував розірвати укладені договори. Так, якщо у 2003 році вартість квадратного метра житла по договору складала не більше 2000,00 грн., то тепер п. В. Варський вимагає укласти додаткову угоду по ціні 3300,00 грн. за кв.м. При цьому жодних гарантій з приводу терміну здачі будинку в експлуатації він не надає, а обіцянки – абсолютно нічим не підкріплені. До того ж він постійно бреше, що має усі дозволи та погодження на будівництво, в тому числі і рішення міської ради про виділення під це будівництво земельної ділянки. Крім того, він нав´язує нам укласти договори на гаражі по ціні 31500 грн., які в договорі називаються критою автостоянкою і ніяк не можуть бути об´єктом власності, оскільки є повним самобудом.

Усі, хто не погоджується на його умови, отримали листи про ініціювання розірвання договору за неналежне виконання його умов. На сьогоднішній день вже у Шевченківському районному суді м. Львова розглядається справа про розірвання договорів з чотирма фізичними особами та винесені відповідні рішення у господарських судах по розірванню договорів та визнанню їх недійсними із суб’єктами підприємницької діяльності, що виступили пайовиками за договорами. Слід зазначити, що усі судові справи розглядаються дуже упереджено і необ’єктивно. Так, наприклад, розгляд справи у місцевому суді здійснюється понад півроку, відбулось вже 9 засідань, а руху – жодного. При цьому затягування процесу ініційовано саме зі сторони ВАТ “ЛДБК-2” за виключно формальними причинами. Господарським судом Львівської області винесено два рішення, за якими один договір розірвано, а інший взагалі визнано неукладеним. При цьому за точно таким же позовом у Господарському суді в Івано-Франківській області в задоволенні позову про визнання договору недійсним відмовлено. Слід зазначити, що інша нещодавно створена фірма п. В. Варського ЗАТ “Львівський домобудівний комбінат” здійснює ремонти у Господарському суді Львівської області та Львівському апеляційному господарському суді. Це й пояснює вкрай упереджене, необ´єктивне і відверто незаконне здійснення судочинства у львівських судах. Винесені рішення у Львові зараз оскаржуються в апеляційному порядку.

Згодом, готуючись до судового вирішення спорів, ми дізнались, що п. В. Варський взагалі не є особою, яка уповноважена вчиняти будь-які дії з боку ВАТ “ЛДБК-2” Ще 16 листопада 2004 року у єдиний державний реєстр підприємств і організацій України внесено зміни про першу особу ВАТ “ЛДБК-2”. Чомусь, на сьогоднішній день за юридичною адресою цього товариства по вул. Поліській, 10 знаходиться інший голова правління ВАТ “ЛДБК-2” – п. П. Шепелюк, який має установчі документи та печатку товариства і виступає від його імені. Але в судах, як самі позови, так і всі інші документи завіряються підписом іншого голови правління – п. В. Варського та скріплюються іншою печаткою ВАТ “ЛДБК-2” При цьому суди на це не звертають жодної уваги і ніяк не перевіряють повноважень особи, яка представляє інтереси ЛДБК-2 у суді, а правоохоронні органи так і не відреагували на численні звернення з цього приводу.

П. В. Варський до цього часу виступає першою особою від імені ВАТ “ЛДБК-2” незважаючи на одержаний судовий вирок по кримінальній справі від 29 вересня 2005 року, винесений Личаківським районним судом м. Львова. За цим вироком його позбавлено права займати адміністративно-розпорядчі посади, однак кримінально-виконавча інспекція не поспішає виконувати його.

Ті особи, що вже оплатили вартість житла згідно із укладеним договором з ВАТ “ЛДБК-2”, під тиском п. Варського укладають договори на доплату із іншою фірмою – ЗАТ “ЛДБК”. У газетах друкуються оголошення про продаж квартир по вул. Плуговій, 5. При цьому ми достеменно знаємо, що усі квартири в цьому будинку були розподілені між інвесторами ще у 2004 році. Тобто п. В. Варський вдруге продає новим пайовикам саме нами проплачені квартири. При цьому ВАТ “ЛДБК-2” ще з 2004 року має непогашені податкові зобов’язання, його кредиторська заборгованість вже сягнула понад 3 млн. грн., а активи товариства переходять у власність ЗАТ “ЛДБК”. Тобто ведеться цілеспрямована робота по доведенню акціонерного товариства до банкрутства. А тому після розірвання чи визнання недійсними укладених з нами договорів через корумповану судову систему, ми навіть не отримаємо вже сплачених на ВАТ “ЛДБК-2” коштів.

Вбачаючи в діях п. В. Варського кримінально карані діяння, ми звернулись із відповідними заявами у прокуратуру Личаківського району м. Львова та Львівське міське управління внутрішніх справ. На сьогоднішній день жодного рішення з приводу наших заяв не прийнято.

Вважаємо, що в діях керівництва ВАТ “ЛДБК-2” є явні ознаки шахрайства, оскільки нас позбавляють конституційного права на власність та правовий захист. При цьому забудовник грубо порушує вимоги чинного цивільного та інвестиційного законодавства, наносячи нам істотної матеріальної та моральної шкоди, оскільки ми до цього часу змушені жити у нестерпних умовах, вже котрий рік чекаючи на власне житло.

Просимо Вас звернути увагу на викладену вище проблему та вчинити відповідні заходи, спрямовані на відновлення порушених прав, а також притягнути до відповідальності винних у цьому осіб.

Відповідь на звернення просимо надсилати за адресою: 79070, м.Львів, вул. Хуторівка 30/191 п. Михайлові Зазуляку.

26.05.2006р.

Підписи пайовиків:

Директор ТзОВ ВТК “Кедр”

М. А. Зазуляк

ФОП

П. Ю. Гриненко

Директор ПП “Коріандр-плюс”

Суминська Л. В.

ФОП

Коземчук А. М.

Директор ТзОВ “Крам-сервіс”

Лажневський Д.

Шалева І. П., Скорнякова С. Й., Коник К., Шендер М. Г., Чулик А. Т.

You may also like...