Волкодав «задрал» целый коллектив института!

Відкритий лист колективу Українського інституту експертизи сортів рослин.

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ ВІКТОРУ ЮЩЕНКУ

ВІЦЕ-ПРЕМЄР МІНІСТРУ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ МИКОЛІ АЗАРОВУ

ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ОЛЕКСАНДРУ МОРОЗУ

МІНІСТРУ АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ЮРІЮ МЕЛЬНИКУ

ГЕНЕРАЛЬНОМУ ПРОКУРОРУ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРУ МЕДВЕДЬКУ

Ми, співробітники Українського інституту експертизи сортів рослин, звертаємось до Вас та висловлюємо глибоку стурбованість станом справ в інституті.

З моменту відновлення на посаді Голови Державної служби з охорони прав на сорти рослин Волкодава Віктора Володимировича ми почали відчувати прояви психологічного безпідставного тиску на колектив Інституту. Його поведінка абсолютно не відповідає етиці державного службовця – шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам підлеглих. Волкодав В.В. характеризується невихованістю, грубістю по відношенню до людей, що завдає значної матеріальної та моральної шкоди працівникам Інституту.

Представлення на посаді Волкодава В.В. відбулося на загальних зборах Держсортслужби та Інституту заступником Міністра аграрної політики Мельником Сергієм Івановичем, який запевнив колектив у необхідності продовження спільної плідної роботи, зазначивши, що конфронтаціям, утискам і нагадуванням минулого не буде місця, так би мовити „почнемо з чистого аркушу”. Однак знов призначений голова має іншу думку. Вона полягає в необхідності якісного покращення роботи всієї системи, але так зване „якісне покращення роботи всієї системи” здійснюватиметься через проведення чергової реорганізації, яка на жаль, призведе до масового скорочення штату.

Першим у цьому ланцюгові має пасти Інститут. Всі дії, накази, розпорядження адміністративного управління Держсортслужби направлені на дискредитацію Інституту, як наукового закладу. З метою «особистої забаганки» будь-що ліквідувати та в подальшому „прихватизувати” Інститут та 93 сортодослідних станцій. Волкодав В.В. дискредитує колектив, обкладає фінансовими поборами керівників закладів експертизи, породжує нездорову сумнівну думку стосовно працівників та керівництва нашої установи у громадськості, як непрофесійної та непотрібної для держави.

Так, не дивлячись на перешкоджання голови Держсортслужби роботі Інституту, ним розроблений і поданий 22.11.2006 року на затвердження проект штатного розпису на 2007 рік, який був повернутий на доопрацювання, без чітких обґрунтувань. 20.12.2006 та 11.01.2007 року штатний розпис знову подавали на затвердження, але він затверджений не був. На сьогодні Інститут із наведених причин не має можливості виконувати в повному обсязі свої статутні повноваження, до нього не доведено фонд оплати праці, іде блокування виплати заробітної плати. Як жити нашим сім‘ям, як дивитись в очі дітям, які хочуть їсти кожного дня? Мало того, Волкодав ініціює скорочення працівників інституту на 20 чоловік. Умови в яких ми працюємо ведуть до повної зупинки життєдіяльності установи.

Яскравим підтвердженням діяльності Волкодава В.В. на посаді голови Держсортслужби є результати ревізії ГоловКРУ, яка виявила фінансові порушення в Держсортслужба та підпорядкованих їй установах на суму 17 млн. грн., в тому числі незаконні видатки ресурсів, що призвели до збитків – понад 6 млн. грн.

Колектив Інституту просить Вас вжити відповідних заходів і:

– не допустити скорочення штатної чисельності працівників Інституту та ліквідації його як наукового експертного закладу єдиного у сфері проведення експертизи сортів рослин, як об’єктів інтелектуальної власності, який створює базу для надання прав селекціонерів, реалізації та захисту цих прав, формуванню сортових рослинних ресурсів для успішного функціонування ринку сортів і насіння України;

– захистити колектив Інституту від грубого поводження, зневаги та хамського відношення, приниження людської гідності і професійної кваліфікації з боку голови Держсортслужби.

– припинити фінансові побори закладів експертизи державної системи з охорони прав на сорти рослин.

– розглянути питання подальшого перебування Волкодава В.В. на займаній посаді.

Лист був розглянутий на загальних зборах працівників інституту 01.02.07 та підтриманий одноголосно.

Cпівробітники Українського інституту експертизи сортів рослин

You may also like...