Все ГНАУ принудительно подпишут на журнал. В чей карман денежки?

Все ГНАУ принудительно подпишут на журнал. В чей карман денежки? Идиотизм возвращается в стены ГНАУ. Госчиновников «от налоговой» заставляют – в принудительном порядке – подписаться на ведомственный журнал «Вісник податкової служби України». Одних законов и подзаконных актов, в обязательном порядке доводимых до сведения сотрудников налоговой, руководству ГНАУ показалось маловато. Теперь госслужащие – за свои кровные! – обязаны подписаться на ведомственный печатный «орган». Что противоречит закону и здравому смыслу.

Во-первых, никто не может принуждать человека тратить собственные деньги на покупку ненужного ему товара. Во-вторых, «Вісник…» – государственное издание, то есть должен финансироваться исключительно из госбюджета. А если руководство ГНАУ желает, чтобы доступ к «Віснику…» получило как можно большее число потребителей этой специфической продукции – пусть организует официальное интернет-издание с аналогичным названием. Сотворить сайт (даже с учетом прохождения тендерной процедуры) – три месяца. Затраты на его создания – на порядок меньшие, чем для выпуска полиграфического издания.

Так зачем же «принудиловка»? Объяснение одно: кому-то, кто проталкивает этот «проект», не дают покоя возможные дивиденты – ведь средства, поступившие от подписки, можно «дерибанить», списывая на «производственые нужды…

31.01.2007 № 67 /31-253

Заступникам голови,

начальникам управлінь

та самостійних відділів облДПА

Доручення

Журнал “Вісник податкової служби України”, як офіційне видання Державної податкової адміністрації України, на сторінках якого друкуються нормативні документи і роз’яснення фахівців ДПА України, відіграє значну роль у підвищенні рівня кваліфікації фахівців органів державної податкової служби України, масово-роз’яснювальній роботі серед платників податків і сприяє формуванню культури добровільної сплати податків.

З 2007 року журнал “Вісник податкової служби України” функціонує як структурний підрозділ державного підприємства “Інформаційно-видавничий центр ДПА України”. Журнал продовжує приділяти пріоритетну увагу наданню практичної та методичної допомоги фахівцям органів державної податкової служби України та платникам податків.

Згідно рекомендацій ДПА України та з метою оперативного ознайомлення фахівців облДПА з нормативними документами, змінами у податковому законодавстві, роз’ясненнями фахівців ДПА України зобов’язую забезпечити щомімісячну пільгову передплату журналу “Вісник податкової служби України” на протязі 2007 року у розмірі не менше 30 відсотків від фактичної чисельності фахівців відповідних структурних підрозділів облДПА згідно додатку.

Звертаю увагу заступників голови, начальників управлінь та самостійних відділів облДПА щодо особистої відповідальності за стан пільгової передплати фахівцями облДПА на протязі 2007 року.

Додаток: на 2 аркушах.

Голова С.В. Шинкаренко

Єрьоменко 3-52

Передплата фахівців облДПА на журнал „Вісник податкової служби України”

№ п/п

Назва підрозділу

Фактична чисельність на 01.01.07

Розрахункова чисельність фахівців облДПА, які повинні щомісяця здійснювати передплату журналу

1

Адміністративно-господарське управління

19

6

2

Відділ захисту інформації

6

2

3

Відділ забезпечення діяльності голови  облДПА

5

2

4

Управління персоналу

15

5

5

Фінансовий відділ

10

3

6

Слідчий відділ податкової міліції

60

18

7

Юридичне управління

26

8

8

Організаційно-розпорядче управління

10

3

9

Управління відомчого контролю

11

3

10

Управління оподаткування юридичних осіб

37

11

11

Управління оподаткування фізичних осіб

16

5

12

Управління обліку та звітності

16

5

13

Управління економічного аналізу та прогнозування

14

4

14

Регіональне управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України у Дніпропетровській області

23

7

15

Відділ контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД

9

3

16

Управління контрольно-перевірочної роботи

104

31

17

Управління погашення прострочених податкових зобов’язань

21

6

18

Відділ апеляцій

9

3

19

Управління податкової міліції

101

30

20

Регіональне управління по боротьбі з корупцією в органах ДПС

18

5

21

Управління інформатизації процесів оподаткування

23

7

22

Відділ реєстрації та обліку платників податків

8

2

23

Міжрегіональне управління податкової міліції по оперативному документуванню

62

19

24

Управління масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

15

5

25

Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом

37

11

 

Всього по облДПА

675

204

You may also like...