МВС інформує читачів «УК». Висновки робіть самі

«За дорученням керівництва МВС України Департаментом громадської безпеки МВС України проведено перевірку фактів, викладених в матеріалі «Депутатський загул: за женской лаской с карабином!» в інтернет-виданні «Украина криминальная», в якому йдеться про події за участю депутатів від Партії регіонів Харківської обласної, міської та районних рад м. Харкова. На даний час слідчими органами прокуратури розслідуються кримінальні справи, порушені за фактом повідомлення про замінування літака за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності) та за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Слідчими органами ГУМВС України в Харківській області розслідується кримінальна справа за фактом спричинення тілесних ушкоджень депутату Московської районної ради м. Харкова Медведєву О.А., порушена за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство).

На даний час по справі виконується комплекс оперативно-слідчих заходів для встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Кримінальна справа за обставинами, які мали місце 16.12.2006 біля будинку № 197 по вул. Клочківській у м. Харкові в ході мітингу з питання законності будівництва торговельного центру, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), 06.03.2007 у порядку ст. 225 КПК України направлена прокурору Харківської області для затвердження обвинувального висновку та подальшого направлення справи за підсудністю.

Житеньова Ю.І., за вчинення 11.02.2007 правопорушення (стрільби з карабіну по вул. Марії Кисляк, 31 в м. Харкові), передбаченого статтею 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення (стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї у населених пунктах і у не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку), 14.02.2007 притягнуто судом до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

В ході перевірки обставин пострілу 06.12.2006 на майдані Конституції в м. Харкові поблизу адміністративної будівлі Харківської міської ради з пристрою для відстрілу гумових куль, Дзержинським РВ ГУМВС України в Харківській області прийнято рішення про відмову у порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю в діях особи складу злочину. Обґрунтованість та законність прийнятого рішення перевірялись прокуратурою району. Постанова залишена без змін.

За результатами перевірки заяви громадянина Мясоєдова А.М. від 11.05.2006 щодо конфліктної ситуації між ним та водієм таксі Московським РВ ГУМВС України в Харківській області винесено постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за відсутністю в діях особи складу злочину. 19.03.2007 матеріал для перевірки законності та обґрунтованості прийнятого рішення направлений до прокуратури Харківської області.

Зібраний Дзержинським РВ ГУМВС України в Харківській області матеріал за фактом затримання 20.01.2007 секретарем Харківської міської ради Кернесом Г.А. особи, яка, зі слів заявника, вела за ним стеження, 22.01.2007 направлений за належністю до прокуратури Харківської області для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Констянтин Стогній, начальник Департаменту зв‘язків з громадськістю МВС України»

You may also like...