Алібі не спрацювало

На світанку до чергової частини Звенигородського РВ ГУМВС, від співробітника міліції, який повертався із служби, надійшло повідомлення, що на одній з вулиць міста, поблизу жилого будинку знаходиться труп чоловіка з пораненням грудної клітки. 

Не зволікаючи і хвилини оперативним черговим на місце пригоди було направлено добовий наряд та піднято по тривозі увесь особовий склад райвідділу. 

По прибуттю на місце пригоди, правоохоронці відразу встановили особу постраждалого. Ним виявився 42-річний місцевий житель, який працював приватним підприємцем. Версію про пограбування міліціянти зразу ж відкинули, так як мобільний телефон та цінні речі вбитого знаходились при ньому.

В ході кропіткої роботи правоохоронцями, було встановлено, що перед трагедією, потерпілий розпивав спиртне, змінюючи розважальні заклади. Востаннє його бачили за чарчиною з 44-річним місцевим мешканцем на прізвисько «Афганець», який при допиті всіляко намагався збити оперативників з вірного шляху. Він розповів, що нібито залишивши захмелілого постраждалого в барі, пішов додому. Його дружина всіляко підтверджувала алібі чоловіка. Проте завдяки професіоналізму працівників міліції, злочин було розкрито і під тиском незаперечних доказів підозрюваний зізнався та розповів як все сталося. Під час розпиття алкогольних напоїв, в одному з розважальних закладів дів міста Звенигородка, між приятелями виникла суперечка. Підігрітий алкоголем «Афганець» почав розповідати історії про бойові дії, в яких він нібито приймав участь. Та вигадана розповідь приятеля не вразила, і той вирішив піти. Така поведінка чоловіка обурила розповідача і він почав погрожувати та ображати колишнього приятеля. Злякавшись погроз, потерпілий попрямував до райвідділу. Зрозумівши, що колишній приятель не жартує, зловмисник пустив в хід перочинний ніж, який завжди носив при собі. Завдавши смертельного поранення непоступливому співрозмовнику чоловік кинувся на втьоки. Вже вдома зрозумівши, що скоїв невиправне, вбивця викинув ніж та почав вигадувати собі алібі. Але це йому не допомогло. Не чекав зловмисник, що вигадані історії не зможуть ввести в оману міліціянтів. А скривавлений одяг, знайденим правоохоронцями в оселі підозрюваного, стовідсотково вказував на причетність чоловіка до скоєння злочину.

Наразі триває досудове слідство, злочинцю загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. Хочеться вірити що за час перебування за гратами він усвідомить тяжкість скоєного злочину…

Тетяна Федоренко, ВЗГ ГУМВС України в Черкаській області

 

You may also like...