Правоохоронці повернули двох 13-річних дівчат, які втекли з дому

Прагнення пізнавання нових відчуттів, яке розпочинається приблизно з восьмирічного віку, у кожної дитини має свої прояви. І певна кількість підлітків рветься з дому, відсторонює та ігнорує батьківську опіку в пошуках незалежності та власного життєвого досвіду – і це тяжкий час у житті батьків. 

Дві 13-річні подруги, Аліса та Вікторія, мешкають та навчаються в одній із загальноосвітніх шкіл районного центру Миколаївської області. Ось тільки сім’ї, у яких проживають дівчата, різні: Алісу завжди оточувала батьківська любов та опіка, а мати Вікторії позбавили батьківських прав та й сама дівчина стоїть на обліку у кримінальній міліції у справах дітей. 

Аліса після закінчення занять у школі вирішила провідати свою однокласницю, яка нещодавно захворіла. Вже по дорозі додому з лікарні дівчина зустріла Вікторію, яка запропонувала поїхати розважитись до міста Миколаєва. Спочатку Аліса відмовлялась, але вмовляння та розповіді про можливі веселощі подруги зробили своє діло.

Аби відчути на собі всі принади міського життя, дівчатам було необхідно подолати майже 60 кілометрів і до цілі вони добиралися автостопом. Їх розваги затягнулись до пізньої ночі, але Вікторія пропонувала ще й переночувати у місті. Аліса добре усвідомлювала, що її батькам таке пізнє повернення додому не сподобається, але дух розваг захопив та бажалось чогось невідомого.

Гроші закінчились, а було необхідно ще переночувати та добратись до рідної оселі. Дівчата не вигадали нічого іншого, як продати золоті прикраси Аліси. Отримавши кошти, у дівчат піднявся настрій, розваги було подовжено і таким чином «вояж» затягнувся аж на три доби.

У цей час батьки Аліси звернулись із заявою про зникнення їх дитини до Березанського РВ УМВС України в Миколаївській області. Горе – мандрівниці були знайдені співробітниками кримінальної міліції у справах дітей у готелі при в’їзді в місто Миколаїв, де вони й мешкали весь цей час.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

 

You may also like...