Криминальная хроника Украины на 01.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 767 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 731 з них розкрита «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 21 пограбування та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 1 особу. У правопорушника вилучено саморобний пістолет та 4 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, в яких вилучено 0,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 047 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 130 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 149 – травмовано.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі під час розгляду судом справи про банкрутство зазначеного товариства, незаконно реалізували приватному підприємству його майно, чим завдали збитків вказаному товариству на суму 1,8 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю міськради, котра впродовж трьох останніх років використала не за призначенням 2,3 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на поточні видатки міськради. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в грудні минулого року під час реконструкції музею завищили обсяги виконаних робіт, чим завдали збитків державі на суму понад 657 тисячі гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...