На Тернопільщині викрито канал контрабандного постачання на територію України наркотичних засобів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої займались контрабандним перевезенням та подальшим збутом наркотичних засобів. Організував та очолив ОЗГ ніде не працюючий 39-річний мешканець Тернопільщини. Також, до складу злочинної групи увійшли 41-річний чоловік та дві раніше судимі жінки. 

Встановлено, що у 2009 році наркоділки організували та налагодили канал контрабандного ввезення з Польщі на територію України небезпечних наркотиків. Через митний кордон нашої держави зловмисники перевозили «опій» та «амфетамін» і потім розповсюджували «зло» на території Дніпропетровської та Сумської областей. 

З метою припинення контрабандного надходження наркотичних засобів та подальшого його розповсюдження оперативники УБОЗ розробили план-схему та втілили її в життя і як наслідок, всі учасники ОЗГ були затримані.

Під час обшуку у фігурантів було виявлено та вилучено 140 мл концентрованого опію, загальною масою в перерахунку на суху речовину – 62 грами. Така кількість «наркоти» по цінам «чорного ринка» коштує понад 100 тисяч гривень.

Відносно «бізнесменів» Слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ч.1 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Наразі проводять заходи щодо причетності затриманих до інших аналогічних злочинів.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...