Криминальная хроника Украины на 14.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 102 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 446 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 34 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 335 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб, в яких вилучено 14 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 616 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано трьох підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 136 – травмовані.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 13 листопада в лісосмузі з ножовим пораненням спини було знайдено тіло невідомої жінки віком до 30 років. Нею виявилася 28-річна безробітна, раніше судима місцева жителька. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного безробітного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він увечері 11 листопада в зазначеній лісосмузі завдав потерпілій вказане тілесне ушкодження під час раптово виниклої сварки, після чого задушив її.

У Турійському районі Волинської області 13 листопада в лісі під час полювання 52-річний житель райцентру, з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди 22-річного безробітного киянина, який невдовзі в лікарні помер. Зброю вилучено.

В Автономній Республіці Крим 19 вересня цього року в одному із селищ на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 42-річного безробітного жителя Тростянецького району Вінницької області. У місті Горлівці Донецької області 13 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 40-річного іноземного громадянина.

У Горохівському районі Волинської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили двох місцевих жителів, обидва учні загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони вдень 12 листопада в одному із селищ зазначеного району на кладовищі, з хуліганських мотивів, пошкодили пам’ятники на п’яти могилах.

У Шевченківському районі міста Києва 12 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного іноземного громадянина та 41-річного безробітного жителя Кам’янського району Черкаської області. Попередньо встановлено, що вони з автомобіля 33-річного місцевого жителя викрали дві тисячі гривень та особисті документи (вилучено).

У Подільському районі міста Києва 13 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох громадян однієї з сусідніх держав віком від 22 до 35 років. Попередньо встановлено, що вони кілька хвилин тому зламали замок вхідних дверей квартири 36-річного киянина, викрали ноутбук, годинник та вироби із золота (вилучено).

У Джанкойському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 5,7 кілограма марихуани.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відкритого акціонерного товариства, приватного підприємця та начальника філії відділення банківської установи. Встановлено, що вони в 2007 році від імені жительки одного із селищ Житомирщини надали до обласної дирекції зазначеного банку та іншого відділення цього ж банку неправдиві відомості про її доходи й незаконно отримали кредити на загальну суму понад 627 тисяч гривень. Директора відкритого акціонерного товариства та начальника банківської установи затримано. Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.2 ст.358 та ч.2 ст.364 (шахрайство, підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів й зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління капітального будівництва однієї з райдержадміністрацій, котрі під час проведення тендеру на виконання робіт із розширення й реконструкції споруд знешкодження та складування побутових, сільськогосподарських і промислових відходів на полігоні в одному з міст області, незаконно надали перевагу товариству з обмеженою відповідальністю, яке запропонувало найвищу ціну. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 105 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...