У якості «вихідної допомоги» колишня лікарка «прихопила» із собою… наркоту

Нажаль систематичні попередження правоохоронців про кримінальні наслідки зберігання і збуту наркотичних засобів й психотропних речовин не справляють належного враження на окремих мешканців Полтавської області. Засліплені жагою наживитися на споживачах наркозілля, вони стають на злочинну стежину, яка цілком закономірно веде за грати. Саме такий шлях обрала і 50-річна Ольга (ім’я змінено), мешканка Лубен. 

На початку листопада працівники сектору протидії наркозлочинам Лубенського міськвідділу отримали оперативну інформація, про те що Ольга, у минулому медичний працівник, скориставшись службовим становищем, потайки виносила з лікувального закладу медичні препарати наркотичної дії. 

Коли оперативники з’явилися на порозі її будинку із санкцією на обшук, жінка без вагань відчинила двері квартири. Вочевидь лікарка не розраховувала на такий перебіг подій. У присутності понятих працівники міліції виявили і вилучили 4 блістери з таблетками «Запіклон», 1 блістер «Димедролу», 5 блістерів «Феназепаму» та розрізаний блістер «Сібазону».

Жінка поспішила виправдатися перед правоохоронцями, ніби препарати потрібні для лікування хворої матері. Однак чомусь при цьому досвідчений фахівець, коли виносила медикаменти з лікувального закладу, проігнорувала суворий порядок обігу засобів наркотичної дії.

Оперуповноважений сектору БНОН Лубенського МВ Ярослав Самозвон повідомив, що вилучені речові докази направлено на експертизу до НДЕКЦ в м. Полтава. По даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України. Максимальне покарання за вказаний вид злочину сягає трьох років позбавлення волі.

Олена Якимець, Інспектор по роботі з населенням Лубенського МВ УМВС
 

You may also like...