Криминальная хроника Украины на 03.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 342 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 102 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 26 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ятеро осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 225 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано семеро осіб, в яких вилучено 1,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 715 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ятеро підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких семеро осіб загинули та 83 – травмовані.

У місті Херсоні 2 грудня 65-річний місцевий житель, пенсіонер, у своєму будинку пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці іноземного виробництва вбив свою 90-річну матір, під час сварки на ґрунті неприязних відносин, після чого в парковій зоні міста покінчив життя самогубством, провівши постріл із згаданої рушниці в голову. Зброю вилучено.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з ДПІ. Встановлено, що вони в 2007 році надали до Господарського суду вказаної області фіктивні документи про наявність у товаристві з обмеженою відповідальністю податкової заборгованості, унаслідок чого згадане товариство було визнано банкрутом, а належне йому майно реалізовано. Унаслідок протиправних дій зазначеному товариству завдано збитки на суму 1,2 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з відділів контрольно-ревізійного управління, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за незазначення в акті перевірки виявлених порушень у його підприємницькій діяльності. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Ужгороді 2 грудня на вулиці працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...