Операція «П’яний водій – злочинець»

З початку року Державтоінспекцією Сумської області задокументовано 233 факти керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.  

Як повідомили УК в СЗГ УДАІ в Сумській області., d рамках проведення профілактичних заходів «П’яний водій злочинець» 10 січня з самого ранку працівники Державтоінспекції спільно з лікарями-наркологами, та главтрансінспекцією проводили спільну рейдову перевірку на дорогах обласного центру.

О 6 годині ранку на вул. Харківській в м. Сум. працівники ДАІ зупинили перше маршрутне таксі і вже порушення вимог чинного законодавства – у шляховому листі про обов’язкове проходження медичного огляду печатка невстановленого зразка. Водій пояснює, що кожен ранок при виїзді на лінію він проходе медичне обстеження і сьогодні теж. Лікарям-наркологам доводиться по телефону пояснювати власнику транспортного засобу про порушення:

За майже дві години, ще в трьох маршрутних транспортних засобах було виявлено шляхові листи в яких печатка настановленого зразка, на місці було зроблено копії цих шляхових листів, які в подальшому будуть передані до суду.

Сергій Віноград – лікар-нарколог Сумського обласного наркологічного диспансеру повідомив, що будуть ініціювати звернення до суду, після чого ці штампи будуть анульовані. У зв’язку з тим, що ці штампи були видані незаконно вони не мають права на існування в даний час. Під час перевірки одного з маршрутних транспортних засобів було виявлено порушення правил безпеки – замість запобіжників встановлена п’яти копійкова монета.

Сьогоднішній спільний рейд показав, що найпоширенішими правопорушеннями є порушення водіями маршрутних транспортних засобів вимог чинного законодавства, що до проходження обов’язкового, передрейсового медичного огляду водія. Надалі Державтоінспекція буде проводити подібні рейди, які стосуються перш за все безпеки дорожнього руху.

 

You may also like...