Криминальная хроника Украины на 02.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 467 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 773 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 1079 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 13,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 004 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких одна особа загинула та 49 – травмовано.

У Вільнянському районі Запорізької області 29 січня на території садового товариства було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 39-річного водія приватного підприємства жителя міста Запоріжжя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних жителів обласного центру, віком 27 та 20 років. Попередньо встановлено, що вони вранці 27 січня в зазначеному місці, з метою заволодіння автомобілем потерпілого, ножем вбили останнього. Автомобіль вилучено.

У місті Запоріжжі 24 січня до міської лікарні з травмою голови було госпіталізовано 31-річного безробітного місцевого жителя, який 27 січня помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 24 січня на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Житомирі 1 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він чотири години тому на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень 49-річному безробітному місцевому жителю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Кременчуці Полтавської області 1 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 30 січня в зазначеному місті в квартирі 46-річного приватного підприємця місцевого жителя викрав ноутбук та золоті монети.

У місті Макіївці Донецької області працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 600 грамів вибухівки.

У місті Одесі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра привласнила 4,1 мільйона гривень, отриманих від приватного підприємця на будівництво нежитлового приміщення в житлово-комерційному комплексі. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з управлінь облдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 2,5 тисячі гривень хабара від жителя Вільнянського району згаданої області за видачу йому висновків про погодження проектів землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок загальною площею три гектари. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього директора комунального підприємства та директора зазначеного підприємства, котрі впродовж останніх двох років, без відповідної ліцензії, реалізовували споживачам теплову енергію. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 5,5 мільйона гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...