На Смілянщині затримали серійних квартирних злодіїв

Перед початком нового року до Смілянського міськвідділу почали надходити заяви громадян з повідомленнями про крадіжки з їх осель. Часто це були квартири багатоповерхівок, розташовані на перших-третіх поверхах. Характер проникнення та перелік викраденого наштовхнув міліціянтів на думку, що в місті з’явилися так звані «серійники». До розкриття злочину було залучено кращих оперативників відділу. Почалася робота над розкриттям. 

Крадії працювали професійно: жодних слідів, жодних свідків, жодних зачіпок. Зловмисники діяли швидко – проникали через вікна, брали лише гроші та коштовності і хутко зникали.

Оперативники почали відпрацьовувати різні версії. Перевіряли раніше судимих осіб, які притягувалися до відповідальності за подібні злочини. Під час перевірки в поле зору міліціонерам потрапив смілянин, котрий нещодавно повернувся з місць позбавлення волі, де відбував термін саме за квартирні крадіжки. Насторожило правоохоронців те, що безробітній 23-річний чоловік дозволяє собі дорогі речі, та бездумно витрачає кошти з друзями на розваги. Після проведення ряду перевірок у правоохоронців не залишалося і сумніву що цей молодик і таємничий злодій – одна особа. Повне співпадання відбитків взуття, знайдених на місці скоєння злочинів, з відбитком кросівок молодика остаточно розставили всі крапки над «і». Чоловіка було затримано. Через декілька годин було затримано і решту зловмисників.

Чоловіки розповіли, як разом вирішили підзаробити на квартирних крадіжках. Навмання вибрали квартиру. Проникли через незачинену кватирку. Легкі гроші затьмарили молодикам голову і ті почали ходити на крадіжки як на роботу. Награбовані кошти зловмисники витрачали на одяг та розваги. Але жити, порушуючи закон, нікому не дозволено і за протизаконні дії вчинки рано чи пізно доведеться відповідати. От і чоловікам доведеться відповісти за свої вчинки за усією суворістю Закону. Наразі проти них порушено ряд кримінальних справ. Чоловіки затримані та перебувають в ІТТ Смілянського міськвідділу. На даний час із затриманими працюють слідчі, які і встановлять усі обставини злочинів, а вже суд остаточно вирішить термін їх перебування за ґратами.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

МВС України

 

You may also like...