Криминальная хроника Украины на 23.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 353 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 780 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 30 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, одну гранату, 1,1 кілограма вибухівки та 429 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 10,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 786 осіб.

а порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 51 – травмовано.

У місті Києві 21 лютого на горищі житлового будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 34-річного безробітного жителя Олевського району Житомирської області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного чоловіка без певного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він ножем убив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Чернігові 22 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні приватного кафе закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 18-річний студент ліцею.

У місті Києві 6 лютого по спецлінії “102” зателефонував невідомий, котрий повідомив про замінування нічного клубу. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 23-річний безробітний киянин.

У місті Києві працівники міліції затримали 27-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в липні 2010 року вивезла за кордон киянку та жительку міста Хмельницької області, обидві безробітні, віком  28 та 25 років, де продала їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У Хорольському районі Полтавської області на вулиці працівники міліції затримали 18-річного безробітного жителя міста Лубен, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 250 грамів вибухівки.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з державних підприємств та його першого заступника, котрі без проведення тендеру самостійно обрали виконавцем розробки проектів з організації дорожнього руху товариство з обмеженою відповідальністю  та перерахували на його рахунок два мільйони гривень бюджетних коштів, які в подальшому привласнили. Підозрюваних затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора філії приватного університету, котра вимагала та отримала 900 гривень хабара від студента за успішне складання іспитів. Підозрювану затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до райдержадміністрації фіктивні документи щодо будівництва системи крапельного зрошування, на підставі чого незаконно отримали з державного бюджету 1,2 мільйона гривень. Слідчим відділенням райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільської ради, котрий вимагав та отримав тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на проведення спортивно-масових змагань на території сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.366 (одержання хабара та службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...