Святкуючи День захисника Вітчизни, «горе-захисник» під час сварки вбив свою матір

До чергової частини Білгород–Дністровського міського відділу міліції (Одеська область) зателефонував мешканець селища Затока і повідомив про те, що на подвір’ї власного будинку він знайшов померлу матір з тілесними ушкодженнями.

На місці події членам слідчо-оперативної групи стало очевидним, що мешканці будинку зловживають спиртними напоями. До того ж, син загиблої господині неодноразово потрапляв до поля зору міліціонерів завдяки своїй схильності до привласнення чужого майна.

36-річний чоловік останні декілька років ніде не працював, проживав в одній кімнаті разом з матір’ю. У нього ніколи не було своєї родини, та й, власне, для чого? Мати отримувала пенсію, хоч і не дуже велику, проте на деякий час безпутному синочку її вистачало на випивку. Коли закінчувались гроші, а жага до алкоголю не минала, чолов’яга йшов по сусідським подвір’ям і цупив те, що погано лежало. Однак, на лаві підсудних сидіти йому не довелося, оскільки сусіди жаліли молодика, а може і побоювались. До того ж для декого з них викрадене майно не здавалось значним, тому злодюжці пробачали.

Оперативникам досить швидко вдалося відновити картину попереднього вечора. У День захисника Вітчизни родина сіла святкувати. У якийсь момент «захисник» вирішив, що на столі недостатньо горілки, тому став вимагати у матері гроші на ще одну пляшку оковитої. Та спробувала заперечити, і це стало її фатальною помилкою.

Між старенькою жінкою і її озвірілим від випитого сином виникла сварка, яка перейшла в бійку. Він витягнув матір на двір та почав бити, але цього йому виявилось замало, тому він ударив її сокирою. Після цього «винуватець свята» пішов дивитись телевізор і заснув, а коли серед ночі прокинувся то знайшов на подвір’ї тіло матері і викликав міліцію…

За висновками спеціалістів, 66-річна жінка померла від черепно-мозкової травми голови. Плями крові матері на одязі і руках сина досить однозначно вказували на причетність до події її «кровинки», тому чоловікові залишалося лише зізнатися у скоєному.

Ніхто з сусідів не зміг пригадати, чи служив матеревбивця у Збройних силах, чи ні. Тим не менш, застілля з будь-якого приводу були нормою життя у родині, тому тихі сусіди завжди бажали залишатися осторонь…

Наразі слідчими Білгород-Дністровського РВ УМВС України в Одеській області порушено кримінальну справу, дії затриманого кваліфікуються за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за скоєння умисного вбивства. Триває слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

МВС України
 

You may also like...