Криминальная хроника Украины на 02.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 506 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 781 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 29 пограбувань та 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено автомат, три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 327 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи, у яких вилучено 5,1 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені у громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 343 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 38 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 6 осіб загинуло та 44 – травмовано.

 В одному з селищ Автономної Республіки Крим 26 лютого на території насосної станції було знайдено мертвим з вогнепальним дробовим пораненням грудей жителя іншого селища та в непритомному стані з аналогічними пораненнями двох місцевих жителів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння злочину затримано особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 25 лютого в згаданому місці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілами з мисливської рушниці одного з потерпілих вбив останнього та поранив внших. Крім того, під час затримання, останній вчинив опір і намагався заподіяти тілесні ушкодження працівникам міліції. Співробітник міліції, після дев’яти попереджувальних пострілів, наступним поранив правопорушника й затримав. Зброю вилучено.

 В місті Херсон 28 лютого на вулиці було знайдено мертвою з ножовими пораненнями місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 27 лютого на вулиці вказаного міста, з метою пограбування, ножем убив потерпілу й викрав сумку, у якій знаходилися продукти харчування.

 В Дніпровському районі міста Києва 1 березня на території автомийки у приміщенні для відпочинку клієнтів було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї киянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 лютого в зазначеному приміщенні, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з метою пограбування, убив ножем потерпілого, викрав 3 тис. гривень та заволодів його автомобілем.

 У місті Запоріжжя 28 лютого о 20.00 в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї с сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він удень 26 лютого на вулиці вказаного міста з автомобіля жителя міста Пологи викрав барсетку, у якій знаходилися 200 грн. та особисті документи.

 У місті Донецьк 1 березня о 16.40 до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні закритого акціонерного товариства закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано 40 працівників зазначеного товариства та відвідувачів. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель міста Ясинувата Донецької області. Правопорушника затримано.

 У Києві 28 лютого на вулиці затримано громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 5 г марихуани.

 У Києві 1 березня на вулиці затримано місцевого, у якого вилучено 15 г героїну.

 У Києві 1 березня на вулиці затримано місцевого жителя, з автомобіля якого вилучено 3 г героїну та 2 г метадону.

 У місті Дніпропетровськ затримано місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 3 кг марихуани, 8 мл ацетильованого опію та 6,5 мл ангідриду оцтової кислоти.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників одного з ліцеїв. Вони впродовж чотирьох останніх років зараховували до ліцею осіб, які фактично в ньому не навчалися, та нараховували їм стипендії. У результаті противоправних дій державі завдано збитки на загальну суму 732 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника однієї з міськрад. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від місцевого жителя за нескладання позову до суду про знесення самовільно встановленої будівлі на земельній ділянці. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників однієї з міських рад. Вони впродовж останніх двох років завищували розміри заробітних плат працівникам лікарні, пологового будинку та бухгалтерії згаданої міськради й, на підставі підроблених платіжних відомостей про виплату заробітної плати, отримали на особисті рахунки 1,3 млн. гривень. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 250 доларів США хабара від жителя одного з міст згаданої області за сприяння йому у вступі до зазначеного Вузу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...