В Шостке «откинувшийся» грабитель, средь бела дня отнял деньги у старика, и опять на нары…

В Шостці правоохоронці за «гарячим слідом» затримали 30-річного грабіжника, який на вулиці, серед білого дня забрав гроші у літнього чоловіка.

До міліції звернувся 71-річний чоловік і розповів, що на нього напав невідомий та забрав гроші в сумі 480 гривень. «Та що ж це таке, посеред «білого дня» грабують, у людному місті» – жалілася людина правоохоронцям. На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Міліціонери, за словами потерпілого, зробили докладний опис зловмисника. Вже через годину підозрюваного знайшли неподалік місця злочину, в одному з кафе. Чоловіка затримали та доставили до міськвідділу міліції.

Знаходячись в слідчий кімнаті затриманий на ім’я Сергій у всьому зізнався та розповів як подробиці злочину. Того дня Сергій зайшов до місцевого кафе в пошуках знайомих, які б змогли йому допомогти матеріально, а проще кажучи, пригостили його спиртним. Таких знайомих він не знайшов, але примітив літнього чоловіка, який на той час купляв біля бару чарку горілки та нехитру закуску. Сергій помітив, що чоловік розплатився 500 гривневою купюрою, а здачу положив до кишені.

Як тільки постраждалий вийшов з кафе, Сергій попрямував за ним, по дорозі підбираючи місце для нападу. Підходяще місце знайшлося за 100 метрів від кафе, в міському парку.

Спочатку Сергій звернувся до жертви начебто з проханням, позичити гривню чи дві, а коли потерпілий витяг з кишені гроші він вихватив їх з рук, штовхнув діда в сніг та кинувся тікати. Грабіжник одразу попрямував до того ж таки кафе за горілкою.

Зараз Сергій затриманий. З’ясувалося, що тільки 15 січня цього року, як він повернувся з місць позбавлення волі, де побував вже не один раз, за різні злочини. «З тих пір і бомжую, адже житла в мене нема, рідні, яка б мені дала притулок, теж… Хочеться повернутися в своє середовище, до в’язниці» – розповідав затриманий слідчому. Про те, що можна піти працювати – чоловік навіть слухати не хотів. Зараз у відношенні нього було порушено кримінальну справу за ст. 186 КК України.

Тетяна Меняйло,
СЗГ Шосткинського МВ
УМВС України в Сумський області

You may also like...