Криминальная хроника Украины на 22.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 876 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 757 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 31 факт грабежів, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У них вилучено два обрізи мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 344 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, у яких вилучено шість кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 181 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 41 дорожньо-транспортну пригоду, в яких сім осіб загинули та 46 – травмовані.

 У Сколівському районі Львівської області в кюветі було знайдено згорілий автомобіль “Мерседес”, у салоні якого виявлено обгоріле тіло власника. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали двох безробітних жителів міста Стрий вказаної області, віком 51 та 27 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 19 березня в згаданому районі пострілами із пістолета іноземного виробництва вбили потерпілого, викрали чотири тисячі гривень й вироби із золота, після чого підпалили згаданий автомобіль. Частину викраденого вилучено.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього голову правління однієї з банківських установ, котрий у 2006 році, без проведення перевірки необхідних документів, уклав кредитний договір із особою, яка фактично його не укладала, чим завдав збитки вказаній банківській установі на суму 5,7 мільйона гривень. Прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу однієї з інспекцій області, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за невжиття заходів реагування на виявлені порушення під час перевірки діяльності вказаного підприємства. Хабарника затримано. Прокуратурою одного з районів міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу відділенням бухгалтерського обліку однієї з міськрад зазначеної області. Вона на підставі непогодженої проектно-кошторисної документації щодо будівництва житлового будинку перерахувала відкритому акціонерному товариству 317 тисяч гривень бюджетних коштів, чим завдала збитки державі на вказану суму. Прокуратурою одного з районів міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з банківських установ. Вони в 2007 році не провели незалежну оцінку вартості заставного майна (складське приміщення та горілчані вироби) та надали 2,6 мільйона гривень кредиту товариству з обмеженою відповідальністю, який на даний час не повернуто. Прокуратурою одного з районів міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 У Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділень міжрайонної Державної податкової інспекції. Встановлено, що він вимагав та отримав 1,8 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за непроведення перевірки його підприємницької діяльності. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...