Скористатися хабарем чиновниця не встигла

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили факт вимагання посадовця однієї з районних державних насіневих інспекції. Держслужбовець вимагала півтори тисячі гривень за позитивне проведення аналізу насіння сільськогосподарських культур.

До провідного агронома звернулася мешканка району з проханням провести аналіз сортів насіння квітів та овочевих культур задля реалізації в подальшому сільськогосподарської продукції на території області.

Службовець залишила для проведення аналізу п’ять сортів насіння та зазначила, що задля отримання якнайкращих результатів аналізів слід сплатити півтори тисячі гривень хабара.

Того ж дня посадовець у службовому кабінеті отримала бажану готівку та підписала необхідну документацію. Однак скористатися хабарем чиновниці не довелося. Працівники міліції затримали посадовця та вилучили гроші, які та вимагала.

За ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу.

Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області

МВС України

You may also like...