Криминальная хроника Украины на 29.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 103 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 000 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних напади, 26 фактів грабежів, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 100 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин вилучено 4,8 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 463 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 67 – травмовані.

У Кобеляцькому районі Полтавської області працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, який 27 березня на сільському кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань пошкодив пам’ятники на 44 могилах.

У місті Шостці Сумської області 28 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного іноземця, який на вулиці міста заволодів автомобілем 53-річеної місцевої жительки. Транспортний засіб вилучено.

У місті Харкові 28 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного іноземця, який у місті з домогосподарства 42-річного безробітного місцевого жителя викрав будівельні матеріали (вилучено).

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента однієї із кафедр вищого учбового закладу. Вона під час перебування у відрядженні в іншому вузі вимагала та отримала 7,1 тис. грн. хабара від студентів двох навчальних груп за успішну перездачу іспитів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він торік надав до Служби автомобільних доріг у області підроблені документи для участі в тендері з капітального ремонту автомобільної дороги Київ – Суми – Юнаківка (фактично наймані працівники та будівельні машини були відсутні) й виграв тендер. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 25 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.1 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього голову селищної ради. Він торік підробив рішення сесії селищної ради й незаконно передав 76 місцевим жителям у приватну власність земельні ділянки (загальна площа 11,4 га), чим завдав збитки територіальній громаді на суму понад 4,5 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника міжрайонної державної податкової інспекції в області. Вона вимагала та отримала п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому підробленої довідки про доходи для подальшого отримання кредиту. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...