Чотирилапий помічник допоміг правоохоронцям розкрити злочин

До Вознесенського міськрайвідділу міліції Миколаївської області вранці звернувся 72-річний мешканець одного з селищ району із заявою про те, що з його подвір’я викрадено мотоцикл.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції, до складу якої входив кінолог із службовою собакою на прізвисько Барон. Чотирилапий помічник міліції одразу привів до одного з домоволодінь селища.

Проведеними заходами зловмисники, троє чоловіків, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, були затримані.

Встановлено, що правопорушники напередодні скоєння злочину заходили у домоволодіння до старенького з проханням позичити трохи бензину, у чому останній відмовив. Ще тоді їх увагу привернув транспортний засіб, який був припаркований на подвір’ї будинку та чоловіки прийняли рішення викрасти «залізного коня» аби покататись по селам району. Справа в тому, що в одного з злочинців був свій мопед, тому вони й вирішили організувати «масовий заїзд». Коли настала ніч, товариші, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, пішли, як то кажуть, «на діло». Господар будинку відпочивав, крадії викотили з подвір’я мотоцикл та поїхали кататися по сусіднім селам. І вже коли почало світати та алкоголь почав «виходити» з організму, вони зрозуміли, що може тягнути за собою цей вчинок. Не довго думаючи, злодії відвезли транспортний засіб до знайомого в сусіднє село, де почали його розбирати на запчастини.

Слідчим відділенням Вознесенського МРВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...