У Баштанському районі Миколаївщини скоєно розбійний напад

У скрутний час люди вигадають різні способи заробітку: хтось шукає декілька місць працевлаштування, а хтось розраховує на «золоті запаси» своєї жертви, коли планує скоїти злочин.

Микола та Федір були давніми друзями «по чарці». Хоч і була між ними велика різниця у віці, Миколі – 19, а Федору – 28, та інтереси мали однакові – випити та добре розважитись. Втілення у життя таких бажань вимагало певного грошового забезпечення, тож молодики весь час були у пошуку заробітку. Але працювати «по-справжньому» не хотілось, тому шукали «легких грошей». Через що, в минулому, і мали проблеми з законом. Але приводи до міліції та суду не загасили молодечий запал та жагу пригод.

На вихідних Микола та Федір саме розважались. Вечірні розваги затяглись далеко за опівніч, і раптово разом із горілкою закінчились і гроші, а «душа все ще бажала свята». І тут Федір нагадав, що його знайома нещодавно отримала «кругленьку суму» соціальної допомоги на трьох малолітніх дітей. Поділившись своїми міркуваннями з Миколою, парубки, озброївшись ножем та викруткою, вирішили «йти на справу». Підійшовши до вхідних дверей будинку жертви, чоловіки виламали їх, зайшли до приміщення, розбудили господиню, яка вже давно спала, та, погрожуючи ножем та викруткою, почали вимагати гроші. Налякана жінка віддала напередодні отриманні 2500 тис. грн. Зрадівши «здобичі», Микола та Федір вирішили відсвяткувати вдало виконану справу: знайшли транспорт та поїхали до міста Миколаєва у один із розважальних закладів.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами співробітниками Баштанського РВ УМВС зловмисників було затримано. Слідчим відділенням Баштанського РВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 187 КК України (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Марина Херовимчук
, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...