Потерпілі мимоволі ще й віддячили злодійці за те, що вона їх обікрала

У курортному місті Яремче, що на Івано-Франківщині, трапилася доволі курйозна історія кримінального характеру. Близько обідньої пори в міськвідділ міліції зателефонував мешканець міста і повідомив про те, що його помешкання обікрала невідома жінка. 39-річний чоловік попросив міліціонерів приїхати на місце події якомога швидше, бо він і сусіди вже затримали злодійку.

За словами начальника Яремчанського міськвідділу внутрішніх справ Михайла Палійчука, за кілька хвилин слідчо-оперативна група міліції вже спілкувалася з затриманою. Як встановлено, нею була 20-річна жінка, жителька Вижницького району сусідньої Чернівецької області. Вона зізналася, що приїхала в Яремче просити милостиню, оскільки розлучена, має на утриманні півторарічну дитину, але живе в злиднях. Молода жінка також визнала, що зайшла в одне з помешкань просити грошей, господарів у хаті не застала, а коли виходила, то помітила жіночу сумочку. Відкривши її, зраділа побаченому – там були гроші.

Пізніше з’ясується, що жінка прибрала до рук 1150 гривень, 40 доларів США і 10 євро. Однак цим історія не закінчилася. На виході з подвір’я зайда зустрілася з господарями хати – чоловіком і жінкою, що поверталися з присадибної ділянки, де садили картоплю. Вони перепитали її, що вона тут робить. Незнайомка зізналася, що просить у людей гроші. Співчутливі яремчанці дали їй 20 гривень і, нічого не підозрюючи, пішли до хати. Аж там виявили, що їх обікрали. Скінчилося тим, що потерпілі встигли вибігти до дороги і разом із сусідами затримати зловмисницю ще до того, як вона намагалася зупинити бодай якусь машину і виїхати з міста. У затриманої вилучено всю суму викрадених грошей, вирішується питання про порушення стосовно неї кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 185 «Крадіжка»  Кримінального кодексу України.

Варто сказати, що цього, а так само чимало інших злочинів подібного характеру могло б і не статися, якби люди були розважливішими і дбали про недоторканність свого житла та майна. У будь-якому разі, покидаючи оселю навіть на нетривалий час, її треба закривати на замок.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

МВС України

You may also like...