Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 14.05.2011

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 461 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 566 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сімрозбійних нападів, 36 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено шість обрізів мисливських рушниць, тринадцять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 525 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб. У них вилучено 6,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 970 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 58 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 75 – травмовані.

У місті Краматорськ 11 травня на вулиці було знайдено мертвим чоловіка з різаною раною шиї. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями затримано місцевих жителів (25 та 21-річні), обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий, які з метою пограбування вбили потерпілого, після чого викрали 1,4 тис. гривень.

У Черкаській області затримано 48-річного раніше судимого громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 10,2 кг конопель.

У Києві затримано жителя Київської області, у якого вилучено 500 пігулок трамадолу.

В Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районногокомбінату з надання житлово-комунальних послуг. Посадовці у 2010 році завищили обсяги виконаних робіт з проведення капітальногоремонту мереж водопостачання в населених пунктах району, результаті чого привласнили понад 115 тисяч гривень бюджетних коштів.Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 КК України(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який у 2010 році надав до управління агропромислового розвитку неправдиву інформацію (не повідомив про заборгованість перед державним і місцевими бюджетами та Пенсійним фондом України), у результаті чого за програмою державної підтримки виробництва продукції рослинництва та розвитку тваринництва отримав понад 441 тис. грн., чим спричинив збитки державі. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

В Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили сільського голову. Він вимагав та отримав 100 доларів США хабара від жителя міста за сприяння в наданні йому рішення про відведення земельної ділянки (площа 0,25 га) під будівництво житлового будинку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, який у минулому році вніс до декларації з податку на додану вартість завідомо неправдиві відомості про фінансово-господарські відносини з одним із товариств з обмеженою відповідальністю. У результаті чого державі не було сплачено 1,2 млн. грн. обов’язкових платежів. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів).

You may also like...