Перше побачення для 19-річної дівчини закінчилося трагедією…

Перше побачення всліпу виявилось останнім для 19-річної мешканки м. Білопілля. Не думаючи чим воно може для неї закінчитись, дівчина без вагань погодилась на пропозицію невідомого хлопця, а через п’ять днів працівники міліції знайшли її мертвою…

У дитинстві батьки неодноразово повторювали, що знайомство з чужими людьми небезпечне, а подорослішавши ми чомусь забуваємо настанови наших близьких. Шкода, що сам через власну необережність ми потрапляємо на гачок до зловмисників, стаємо жертвами злочинів.

Цього разу трагедія трапилась в невеличкому місті Білопілля. Оксана, а саме так звати героїню нашою розповіді вирішила вперше познайомитися з хлопцем по телефону, який в першій телефонній розмові наговорив дівчині безліч компліментів та запропонував зустрітися та познайомитися краще. Не підозрюючи нічого лихого, дівчина із задоволенням погодилась на пропозицію незнайомця та пізно ввечері вся така гарна пішла собі на побачення. А після цього про неї ніхто нічого не чув та самої Оксани після загадкової зустрічі більше ніхто не бачив.

Минула ніч, день, а дівчина все не приходила додому. Так і не дочекавшись рідної доньки, стурбована мати через три дні звернулась за допомогою до правоохоронних органів.

На пошуку дівчини був задіяний весь особовий склад УМВС в м. Білопілля. Спочатку працівники міліції опитали всіх її друзів та знайомих, але це ніяких результатів не дало. Лише наступного дня невідомий зателефонував на «102» та повідомив, що біля автовокзалу в кущах лежить тіло дівчини, яке було закидане гілками з листям. На вказане місце одразу направили слідчо-оперативну групу, яка встановила, що загибла є та сама Оксана, яка перебувала в розшуку. Судмедекспертиза встановила, що дівчину задушили.

В ході слідчо-оперативних дій стало відомо, що того трагічного дня Оксана разом із компанією та її новим знайомим відпочивали в районі центральної районної лікарні м. Білопілля. Потім вона захотіла додому. Михайло, назвемо так її обранця того вечора, вирішив її провести. Та по дорозі вони звернули в район автовокзалу, де, як потім розповів чоловік, дівчина погодилась «познайомитися ближче».

Хоча на тілі загиблої слідів боротьби та тілесних ушкоджень не було виявлено, дівчина заявила Михайлу, що вона напише на нього заяву про зґвалтування. Мабуть, саме ці слова стали вирішальними, й чоловік вирішив вбити свою нову знайому. Спочатку він вирішив задушити останню, а потім відніс її тіло за кілька метрів від місця злочину. Та щоб приховати сліди злочину тіло Оксани він перекинув через паркан та прикидав листям.

Володимир Сайко, оперуповноважений сектору карного розшуку Білопільського РВ розповів, що працівники міліції одразу встановили коло осіб, із якими того дня відпочивала загибла та особу чоловіка, з яким її бачили востаннє. Ним виявися 35-річниймолодик, який вже неодноразово був засуджений за тяжкі злочини, в його кримінальному багажу були розбій, грабежі крадіжки в особливо великих розмірах. Із своїх 35 років, 10 він вже стиг провести за гратами. На свободу вийшов у 2009 році і з того часу постійного місця мешкання не мав. «Його виявили на одній з квартир нашого міста.

Та під час затримання вчинив злісну непокору працівникам міліції та був доставлений до Білопільського райвідділку міліції, за що рішенням Білопільського районного суду його було арештовано в адміністративному порядку терміном на п’ять діб», – розповів старший лейтенант міліції Володимир Олександрович. Та визнавати свою провину в скоєнні вбивства не хотів, говорив, що він нікого не вбивав, а дівчину він взагалі не знав. Та перевіривши його алібі, було зрозуміло, що він говорить не правду. А після проведення оперативних слідчих дій, чоловік все ж таки заплутався в своїх свідченнях й вирішив розповісти правду.

«Перебуваючи в цьому місті, я познайомився з якимось чоловіком. Спитав у нього де тут можна гарно розважитись. Дав мені телефон дівчини та сказав, що з нею я проведу незабутній вечір. Все йшло добре поки вона не почала мені погрожувати міліцією, мовляв напише заяву про зґвалтування. Я злякався й задушив її», – розповідав слідчому затриманий.

Свій вчинок він назвав безглуздим, намагаючись виправдати себе, що був п’яним. Але правоохоронці так не вважають, адже за його словами на момент скоєння вбивства чоловік добре розумів що робить. На слідчому експерименті він показав, де сховав її сумочку, мобільний телефон та свої джинси в яких був того дня.

Володимир Сайко також розповів, що після скоєння жахливого вбивства, чоловік повернувся туди, де він проживав кілька днів та спокійнісінько себе поводив, ніби нічого страшного і не сталося. В кабінеті слідчого він зізнався, що думав, що його ніхто не знайде, а якщо і знайдуть, то нічого не зможуть довести, а про скоєне він не шкодує, для нього це був звичайний вчинок.

Зі свідчень матері загиблої, її донька, не дивлячись на те, що її всього лише 19, вела досить самостійне життя: працювала в санепідемстанції м. Буринь, де переважно жила, а на вихідні приїздила до дому до матері та старшої сестри та брата. Дівчина сама заробляла собі на життя, сама вирішувала куди піти у вільний час. ЇЇ подруга розповіла, що того вечора вона пропонувала їй зустрітись з невідомим хлопцем, з яким вона випадково познайомилась по телефону, та, як говорить сьогодні, нащастя в неї не вийшло.

Так, за свій «безглуздий вчинок» зловмисник може отримати чергове ув’язнення. Йому загрожує 15-річне покарання, адже в Кримінальному кодексі його вчинок підпадає під статтю 115 «Умисне вбивство».

 

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...