Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 17.06.2011 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 296 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 581 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 52 факти грабежів, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, чотири гвинтівки, шість обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 100 грамів вибухівки та 736 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. У них вилучено 16,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 873 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 103 – травмовані.

В Оболонському районі міста Києва 15 червня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на автодорозі поблизу міста Броварів Київської області в автомобілі 46-річного киянина, погрожуючи пістолетом, відібрав у 46-річної іноземки сумку, у якій була тисяча доларів США, 20 тисяч російських рублів та особисті документи. Зброю та частину викраденого вилучено.

У місті Одесі 16 червня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста відібрав золотий ланцюжок у 63-річної місцевої жительки (вилучено).

У місті Жашкові Черкаської області 16 червня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 65-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на території автостанції викрав із сумочки 35-річної безробітної місцевої жительки гаманець, у якому було 190 гривень (вилучено).

У Ічнянському районі Чернігівської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили шістьох місцевих жителів, віком 23 – 47 років. Попередньо встановлено, що вони 15 червня на сільському кладовищі викрали металеві хрести з 12 могил (вилучено).

У місті Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 17 травня цього року в місті, з хуліганських спонукань, на пам’ятному знаку євреям, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни, білою фарбою намалював фашистську свастику та зробив напис образливого змісту.

У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 35-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено пістолет-кулемет, три гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, револьвер, дві гранати та 129 набоїв до різної зброї (усе часів Великої Вітчизняної війни).

У Печенізькому районі Харківської області працівники міліції затримали 53-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено гранату.

У місті Одесі 15 червня на вулиці працівники міліції затримали 37-річного іноземця, у якого вилучено 20 грамів гашишу.

На станції Мелітополь Придніпровської залізниці (Запорізька область) 16 червня у вагоні поїзда сполученням Москва – Феодосія працівники міліції затримали 30-річного іноземця, у якого вилучено 0,4 г метадону, 1,4 г гашишу та 0,02 г амфетаміну.

У місті Луцьку на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 273 грами амфетаміну.

У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 40-річного безробітного жителя міста Черкас, у якого вилучено 3,9 тис. пігулок “екстазі” та 60 г амфетаміну.

У місті Львові на вулиці працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя, у якого вилучено 1,8 г марихуани.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він упродовж 2008 року, шляхом проведення безтоварних операцій, під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей привласнив 400 тисяч гривень, отриманих від населення за оплату комунальних послуг. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства. Він упродовж останніх 12 років, без отримання відповідної ліцензії, організовував незаконний видобуток піску за межами виділеної підприємству земельної ділянки. У результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 2,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 «Порушення правил охорони або використання надр» та ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента кафедри університету. Він отримав 14 тисяч гривень хабара від студента навчального закладу за успішну здачу заліку студентами одного з курсів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову гаражного кооперативу. Він отримав тисячу доларів США хабара від місцевого жителя за прийняття його до членів вказаного кооперативу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та засновника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2007 році отримав в закритому акціонерному товаристві кредит у сумі три мільйони гривень на придбання стартових пакетів та скретч-карток поповнення рахунку мобільного оператора зв’язку, які в подальшому реалізував, а кредитні кошти не повернув. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

You may also like...