У Запоріжжі викрито підземну майстерню, де розбиралися викрадені автомобілі

Співробітники управління карного розшуку Запорізького главку міліції затримали злочинну групу, учасники якої протягом кількох років здійснювали угони автомобілів на території Запорізької та Дніпропетровської областей.

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області, злочинна група діяла з 2009 року і спеціалізувалася спочатку на викраденні автомобілів «Lanos», а потім – дорогих іномарок «Mitsubishi» і «Toyotа».

Автомобілі крали поперемінно то в Запорізькій, то в Дніпропетровській областях з метою подальшого перепродажу, як на запчастини, так і в якості власне автомобілів. Для забезпечення належного рівня секретності члени групи обладнали в передмісті Запоріжжя підземну майстерню.  На поверхні вона виглядала як непримітна невеличка будова. Але її підлога піднімалася і відкривався доступ у підземну майстерню – величезне покинуте армійське сховище, в якому зловмисники, провівши світло, встановили верстати і здійснювали розбирання викрадених автомобілів.

Працівники карного розшуку затримали зловмисників безпосередньо в підземній майстерні, куди якраз був доставлений черговий викрадений автомобіль.

Наразі всі учасники злочинної групи перебувають під вартою. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєне за попередньою змовою групою осіб).

Ведеться слідство.

 

You may also like...