Зустріч на вокзалі – ціною в життя

Непритомного чоловіка помітила касир вокзалу, йдучи на роботу, про що повідомила лікарів та зателефонувала до чергової частини ЛВ на станції Запоріжжя-1.

Як повідомляє СЗГ УМВС України на Придніпровській залізниці, вранці до 5 міської лікарні м. Запоріжжя зі ст. Запоріжжя-1 каретою швидкої допомоги був госпіталізований невідомий чоловік приблизно 30 років з діагнозом: тяжка черепно-мозкова травма не сумісна з життям. При наданні медичної допомоги до тями не приходив. Проводились реанімаційні заходи протягом 35 хвилин, але безрезультатно – у постраждалого зупинилось серце.

Лише декілька годин знадобилось правоохоронцям ЛВ на станції Запоріжжя-1, щоб відтворити картину злочину та затримати осіб, які нанесли тяжкі тілесні ушкодження потерпілому. Ними виявились мешканці Запоріжжя 36-річний Дмитро та 25-річний Олександр, обидва безробітні, раніше судимі.

Друзями вони стали в місцях позбавлення волі, звідки щойно повернулися. Олександр відбував покарання за хуліганство, Дмитро – за грабіж. Чоловіки, йдучи площею центрального залізничному вокзалу Запоріжжя, випадково зустрілись із потерпілим – однокласником Дмитра Іваном, доречі інвалідом другої групи, зі слів сусідів та родичів спокійною, розсудливою, порядною людиною. Зрадівши зустрічі із знайомим юності, Іван не наважився відмовити авторитетному в минулому серед однолітків Олександру, відзначити зустріч за пляшкою горілки. Знайшовши затишне місце у парку відстою вагонів, чоловіки згадували шкільні роки. Під час «душевної розмови» між ними зав’язалась суперечка, яка згодом перейшла в бійку. Потерпілий одержав серію ударів по голові та корпусу, від чого знепритомнів. Потім молодики цинічно скинули чоловіка з парапету на рельси, нанесли йому ще декілька жорстоких ударів по різних частинах тіла та, лишивши його в безпомічному стані, втекли. Так і пролежав бідолага, стікаючи кров’ю, до наступного ранку.

Тільки вранці люди помітили скривавлене тіло потерпілого. Касир вокзалу зателефонувала до лінійного відділу міліції та викликала карету невідкладної допомоги.

Наразі злочинців затримано та арештовано, стосовно них порушено кримінальну справу за ст. 121 ч.2(Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Слідство триває.
 

You may also like...