Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 18.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 785 заявпро злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано8осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 150 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 1 особу. У них вилучено 565 гнаркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 115 – травмовано.
 
В місті Шахтарськ Донецької області 12 липня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 липня в зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив ножем господарку.
 
У Шевченківському районі міста Києва 17 липня на місці скоєння злочину затримано чотирьох громадян однієї з республік кавказького регіону та киянина. Попередньо встановлено, що вони, шляхом підбору ключа, проникли до квартири місцевого жителя й викрали ювелірні вироби та побутову техніку.
 
У місті Очаков Миколаївської області 17 липня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік кавказького регіону. Попередньо встановлено, що він удень 17 червня цього року в зазначеному місті, шляхом пошкодження замків вхідних дверей, проник до квартири місцевої жительки й викрав 12 тис. грн., 40 тис. російських рублів, 500 доларів США та ювелірні вироби.
 
У місті Львів на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено пістолет ТТ та 55 патронів до нього.
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну групу в складі шести співробітників заповідника. Вони впродовж останніх трьох місяців незаконно здійснювали вилов водних живих ресурсів (креветка, кефаль, журавка, риби осетрових порід) в акваторії заповідника, чим завдали збитків державі на суму 1 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 та 3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2007 році, без рішення загальних зборів акціонерів згаданого товариства, відчужив на користь місцевого жителя нежитлове приміщення, чим завдав збитків зазначеному товариству на суму 480 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника районної ради. Він вимагав та отримав 10 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки на території лісництва під індивідуальне будівництво. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника житлово-комунального підприємства. Він вимагав та отримав 40 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння йому у продажі складського приміщення вказаного підприємства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
 

 

You may also like...