Сусідка попросила допомогти – хмільний сусід її задушив

До чергової частини Ніжинського міського відділу міліції зателефонувала жителька села Липів Ріг та повідомила, що на подвір’ї одного з господарств виявила труп господарки.

Як повідомив сайт УМВС України в Чернігівській області, для з’ясування всіх обставин на місце пригоди негайно виїхали слідчо-оперативні групи та керівництво УМВС і Ніжинського міського відділу внутрішніх справ. Експерти, які працювали на місці злочину, ретельно зібрали речові докази та встановили попередню причину смерті 45-річної жінки – механічна асфіксія.

Тяжкий злочин одразу був узятий на особистий контроль начальником УМВС в Чернігівській області полковником міліції Олександром Михайликом.

На розкриття цього зухвалого злочину був залучений увесь особовий склад Ніжинського міського відділу міліції та найбільш досвідчені працівники карного розшуку обласного апарату.

Після спілкування з родичами та сусідами міліціонери з’ясували, що жінка за життя була законослухняною спокійною селянкою, оковитої не вживала, ворогів не мала, але й друзів у неї не було. В селі жіночка жила тільки в теплу пору року, а на зиму дочка забирала її до себе в Ніжин. То ж версій вбивства у правоохоронців було не багато, але перевірялися всі.

В поле зору оперативників потрапив 28-річний сусід, який напередодні вбивства заходив до жертви додому. Під час спілкування з міліціонерами чоловік плутався в показах, хвилювався, а коли правоохоронці запропонували розповісти чим той займався вчора, відповів, що його не було в селі, натомість дружина цей факт не підтвердила. То ж після надання неспростовних доказів та свідчень свідків чоловік зізнався у скоєному.

В суботу покійна попросила свого сусіда полагодити дещо в своєму будинку, сусід погодився. В понеділок увечері чоловік встиг добряче випити, посваритися з дружиною, і тільки тоді пригадав про свою обіцянку сусідці. Хитаючись, пішов до неї, але зовсім не для праці. Сусід з порогу намагався запевнити сусідку, що роботу він виконає в інший раз, а от грошей за роботу захотів наперед. На це господиня не погодилася. Відмова профінансувати подальшу пиятику зовсім роздратувала чоловіка. Він схопив жіночку за горло та задушив і спокійно пішов додому.

Наразі лиходій затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання Ніжинського міського відділу міліції. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Слідство триває.

You may also like...