Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 09.08.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 047 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано13 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 800 г вибухівки та 217 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб. Вилучено 7,2 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 111 дорожньо-транспортних пригод, в яких 14 осіб загинули та 157 – травмовані.
 
У місті Вознесенську Миколаївської області 6 серпня на березі річки було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 48-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 серпня в згаданому місті під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілого.
 
У місті Харкові 5 серпня на вулиці було знайдено мертвою з ножовим пораненням спини невідому жінку. Потерпілою виявилася 36-річна жінка без певного місця проживання й роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 4 серпня в зазначеному місті на вулиці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілу.
 
У місті Антрациті Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 серпня на вулиці згаданого міста, з хуліганських спонукань, пострілами з стартового пістолету “Зоракі”, переробленого для стрільби гумовими кулями, заподіяв тілесні ушкодження шести місцевим жителям (одного госпіталізовано). Зброю вилучено.
 
У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 500 г вибухівки та 127 набоїв калібру 7,62 мм.
 
У Закарпатській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони впродовж останніх чотирьох років допустили розтрату близько 860 тонн зерна пшениці Аграрного фонду України, яка знаходилася в них на відповідальному зберіганні. У результаті цього державі завдано збитки на суму понад 790 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
У Дніпропетровській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватної виробничо-комерційної фірми. Вони в 2008 році привласнили майно міського комунального виробничого підприємства (апарат обеззараження хлору), яке знаходилося в них на відповідальному зберіганні, чим завдали збитки вказаному підприємству на суму понад 1,6 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
У Кіровоградській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника сектору митного оформлення одного з митних постів обласної митниці. Він вимагав та отримав 3,9 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння в прискореному проведенні митного оформлення товарів на експорт. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора одного з обласних спеціальних будинків інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів. Він вимагав та отримував хабарі від місцевого жителя за надання йому чотирьох інвалідів для виконання підсобних робіт у домашньому господарстві. Задокументовано два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 4,3 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 

You may also like...