Львівській злодій обкрадав квартири так, що постраждалі навіть не помічали цього

Нещодавно у Львові впіймали крадія з багаторічним стажем. Він тільки-но вийшов з тюрми та вже встиг обікрасти понад 30 львівських квартир.

Для цього чоловіка в’язниця стала рідною домівкою, а крадіжки – постійним заробітком.

Старший слідчий Личаківського райвідділу міліції Львова Андрій Кравчишин розповідає: «Зловмисник діяв швидко та надзвичайно вправно. Відбитків пальців не залишав, безладу в квартирі не робив. Підбирав ключі до дверей та відчиняв їх за лічені хвилини».

Більшість людей навіть не здогадувались, що їх обікрали. Те, що зникли речі та гроші, помічали вже через деякий час. Тому й не одразу зверталися до міліції.

Одна із постраждалих зізнається: «Я дізналася, що мене обікрали, вже від правоохоронців. Вдома все було, як завжди – замок не зламаний, вікна – не розбиті. Щоправда, помітила у кімнаті невеличкий безлад. Але у мене є кіт, тому вирішила, що це він поперевертав речі. Звичайно, що коли не знаєш про крадіжку, навіть не думаєш перевіряти сховки. Вже коли до мене прийшли працівники міліції, я помітила, що зникли заощадження».

Працівники міліції розшукали та затримали злодія. У нього вилучили викрадені речі.

Проти «домушника» вже порушили кримінальну справу за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка, поєднана із проникнення у житло». Йому загрожує до шести років ув’язнення. Найближчим часом долю крадія має вирішити суд.

Правоохоронці звертаються до всіх громадян із проханням заздалегідь подбати про безпеку своїх помешкань, – обладнати їх сигналізацією, поставити хороші замки, добре зачиняти вікна.

Як вберегти свою оселю від злодіїв розповідає експерт з безпеки Юрій Поспішель: «Найголовніше, не економити на якісних замках. Варто обирати такі, які неможливо підробити, виготовити дублікат ключів у звичайних майстернях. Захистити серцевину замка від злому допоможе бронекладка, яка вбереже замок від вибиття та висвердлювання».

Олена Самофалова
, СЗГ ГУ МВС України у Львівській області

You may also like...