Через жагу до алкоголю горе-матір втратила п’яту дитину

Нещодавно до чергової частини Нахімовського РВ УМВС України в м. Севастополі надійшла інформація від медсестри швидкої допомоги про те, що в приватному будинку виявлено мертвим двомісячне немовля. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, дитина навіть не була зареєстрована в органах РАГСу. 39-річна мати разом із співмешканцем проживали в орендованій кімнаті. В лікарню на облік по вагітності жінка не ставала, лікарі за нею не спостерігали. Горе-матір ніде не працювала та постійно зловживала алкоголем.

Про її вагітність знали тільки її подруги. В день пологів жінка разом із ними поїхали відпочивати на гору «Магнуп-Кале», де вживали алкогольні напої. Саме там в антисанітарних умовах і народився малюк. За декілька днів, коли про появу на світ немовляти дізналися співробітники служби у справах дітей, матір з дитиною змусили звернутися до медичного закладу. В дитячій міській лікарні хлопчикові було поставлено діагноз пневмонія та вроджена вада серця. Лікарі призначили курс лікування. Проте мати вирішила, що самостійно впорається та забрала дитину додому. Через 3 дні маля померло.

За попереднім висновком медиків, хлопчик помер внаслідок набряку головного мозку. З’ясувалося, що цей малюк в жінки не перший. За свою згубну тягу до оковитої та аморальну поведінку вона була позбавлена батьківських прав відносно своїх 4-х старших дітей. Наразі вони усиновлені прийомними батьками.

За словами в.о. начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в м. Севастополі Дмитра Шевчука, матеріали перевірки направлені до міської прокуратури. На сьогоднішній день розглядається питання про порушення відносно горе-матері кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст.166 КК України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років.

СЗГ УМВС України в м. Севастопол

You may also like...