Затримано «на гарячому» хабарника-високопосадовця Держрибоохорони в Черкаській області

Оперативними працівниками УДСБЕЗ затримано «на гарячому» ще одного хабарника –високопосадовця Держрибоохорони в Черкаській області, про це повідомили «УК» в СЗГ УМВС України в Черкаській області,

До працівників міліції надійшла інформація про те, що 36-річний керівник Держрибоохорони, займаючи відповідальне становище, вимагає від підлеглих кошти за не проведення перевірок виконання ними своїх службових обов’язків, не притягнення до дисциплінарної відповідальності, не переведення на іншу посаду з меншим обсягом роботи та сприяння у просуванні по службі. Стало відомо, що у одного з працівників цей посадовець вимагає 15 тисяч гривень. При перевірці інформація знайшла своє підтвердження, під час передачі частини цієї суми зловмисника було затримано.

Начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, наголосив на тому, що працівники ОВС працюють виключно в рамках чинного законодавства і виконують свій професійний обов’язок, реагуючи на факти злочинної діяльності посадовців. «Ми будемо нещадно притягати до відповідальності так званих «борців з браконьєрами», не дивлячись на те, які посади вони займають, – зазначив начальник УМВС, – справа по браконьєрах на Чигиринщині, які винищили велику кількість сомів, вже направлена до суду, розслідування кримінальної справи, порушеної по факту привласнення 250 тисяч бюджетних коштів бувшим керівництвом Держрибоохорони в Черкаській області розслідується і після надходження будівельної експертизи також піде до суду, і от сьогодні – справа по хабарництву, яку ми обов’язково забезпечимо належним оперативним супроводом і доведемо до логічного завершення».

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 115 КПК України. Слідчим відділом нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури Черкаської області стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – «одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище» санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Створена слідчо-оперативна група. В межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності цієї особи.

«УК»

You may also like...