Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 18.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 035 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано17 осіб. У правопорушників вилучено сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 350 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб. Вилучено 24 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод, в яких 13 осіб загинули та 105 – травмовані.
 
У Радомишльському районі Житомирської області 31 травня поблизу села Забілоччя в лісосмузі було знайдено поліетиленовий мішок, у якому знаходилося в стані гнильного розкладу тіло невідомої жінки. Вжитими заходами її особу встановлено. Нею виявилася 27-річна безробітна жителька міста Києва, яка з 29 січня цього року розшукувалася як безвісти зникла. За цим фактом 20 червня прокуратурою вказаної області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. У результаті оперативно-розшукових заходів у місті Києві працівники міліції затримали 44-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 19 січня цього року в зазначеному місті у своєму автомобілі під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій, після чого тіло вивіз до лісосмуги на околицю зазначеного села.
 
У місті Перевальську Луганської області 13 листопада на вулиці було знайдено мертвим 26-річного місцевого жителя, безробітного, раніше судимого. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок колотого поранення грудей. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона вдень 13 листопада на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки вбила ножем потерпілого.
 
У Пирятинському районі Полтавської області 17 листопада на подвір’ї домогосподарства 39-річного безробітного місцевого жителя було знайдено мертвим із вогнепальним дробовим пораненням грудей 45-річного безробітного жителя Сумської області. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали господаря вказаного домогосподарства. Попередньо встановлено, що він спільного вживання спиртних напоїв, з власної необережності, мимовільним пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого. Зброю вилучено.
 
У Козелецькому районі Чернігівської області 17 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 12 листопада в зазначеному районі проник до будинку 29-річного місцевого жителя, викрав жіночу сумочку, у якій знаходилися 2 тис. грн. та банківська картка. Частину викраденого вилучено.
 
У місті Рубіжному Луганської області працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили гранату Ф-1 та 200 г вибухівки.
 
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб сільгоспвиробничого кооперативу, які в минулому році підробили протоколи загальних зборів засновників вказаного кооперативу, на підставі чого двох його членів було незаконно виключено зі складу співзасновників та в подальшому заволоділи їх майновою часткою на загальну суму понад 108 тис. гривень. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.4 ст.358 (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох жителів міста Дніпропетровська, які організували виготовлення фальшивих грошей, які збували на території Дніпропетровської області. У правопорушників вилучено 67 підроблених купюр номіналом 200 грн. та комп’ютерну техніку. Правопорушників затримано. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.
 
На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у цьому році, без наявності правовстановлюючих документів, здійснював обробку земельних ділянок (загальна площа 147,6 га), чим завдав збитки державі на суму 157 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою) КК України.
 
УК

You may also like...